ZEBRA TORTA SA POMORANDŽOM Letnja poslastica koja mami izgledom i ukusom, sve dijete će pasti u zaborav
Kremasta i sočna, bićete oduševljeni.
Potrebno je:
Za krem od pomorandže:
- 370 ml sveže ceđenog soka od pomorandže (oko 3–4 pomorandže)
- rendana kora od 2 pomorandže
- 2 jajeta
- 100 g šećera (ili po ukusu)
- 20 g kukuruznog skroba (gustina)
- 12 g želatina
- mali komadić putera za dodatnu punoću po želji
Za vanila fil:
- 370 ml mleka
- 2 jajeta
- 100 g šećera
- 15 g kukuruznog skroba
- 12 g želatina
- vanilin šećer po ukusu
Priprema:
U šerpicu stavite sok od pomorandže, pa dodajte rendanu koru i šećer. Jaja penasto umutite, pa ih dodajte u šerpu uz neprestano mešanje. Umešajte skrob i dobro promešajte da nema grudvica. Kuvajte na srednjoj vatri, uz stalno mešanje, sve dok se ne zgusne. Zatim skinite sa vatre, pa dodajte mali komad putera i promešajte. Želatin umutite prema uputstvu na pakovanju, pa ga dodajte u topao krem dok se sasvim ne otopi. Pustite da se prohladi na sobnoj temperaturi.U jednoj šerpi pomešajte mleko, jaja, šećer, skrob i vanilin šećer. Žicom dobro umutite da se sve lepo sjedini. Kuvajte na srednjoj vatri uz neprestano mešanje dok se fil ne zgusne. Skinite sa vatre i dodajte prethodno pripremljeni želatin, pa mešajte dok se skroz ne otopi. Kalup s obručem obmotajte providnom folijom. Na sredinu sipajte 2–3 kašike krema od pomoranže, pa u sredinu toga 2–3 kašike vanila fila. Dodajte naizmenično po nekoliko kašika svakog fila u sredinu prethodnog sloja, dok sve ne potrošite.
Možda vas zanima:
ZEBRA TORTA Fenomenalna poslastica koju će zbog izgleda obožavati deca, a gotova očas posla
U slasnom spoju sa keksom, za prave sladokusce.
ZEBRA TORTA Nepečena poslastica koja budi sva čula, a zbog izgleda će je voleti najmlađi
Dekorativna poslastica neodoljivog ukusa za sve svečane prilike.
GERM KNEDLE SE TOPE U USTIMA U isto vreme greju i slade, prava zimska poslastica
Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)