ZEBRA TORTA SA POMORANDŽOM Letnja poslastica koja mami izgledom i ukusom, sve dijete će pasti u zaborav
Kremasta i sočna, bićete oduševljeni.
Potrebno je:
Za krem od pomorandže:
- 370 ml sveže ceđenog soka od pomorandže (oko 3–4 pomorandže)
- rendana kora od 2 pomorandže
- 2 jajeta
- 100 g šećera (ili po ukusu)
- 20 g kukuruznog skroba (gustina)
- 12 g želatina
- mali komadić putera za dodatnu punoću po želji
Za vanila fil:
- 370 ml mleka
- 2 jajeta
- 100 g šećera
- 15 g kukuruznog skroba
- 12 g želatina
- vanilin šećer po ukusu
Priprema:
U šerpicu stavite sok od pomorandže, pa dodajte rendanu koru i šećer. Jaja penasto umutite, pa ih dodajte u šerpu uz neprestano mešanje. Umešajte skrob i dobro promešajte da nema grudvica. Kuvajte na srednjoj vatri, uz stalno mešanje, sve dok se ne zgusne. Zatim skinite sa vatre, pa dodajte mali komad putera i promešajte. Želatin umutite prema uputstvu na pakovanju, pa ga dodajte u topao krem dok se sasvim ne otopi. Pustite da se prohladi na sobnoj temperaturi.U jednoj šerpi pomešajte mleko, jaja, šećer, skrob i vanilin šećer. Žicom dobro umutite da se sve lepo sjedini. Kuvajte na srednjoj vatri uz neprestano mešanje dok se fil ne zgusne. Skinite sa vatre i dodajte prethodno pripremljeni želatin, pa mešajte dok se skroz ne otopi. Kalup s obručem obmotajte providnom folijom. Na sredinu sipajte 2–3 kašike krema od pomoranže, pa u sredinu toga 2–3 kašike vanila fila. Dodajte naizmenično po nekoliko kašika svakog fila u sredinu prethodnog sloja, dok sve ne potrošite.
Možda vas zanima:
ZEBRA TORTA Fenomenalna poslastica koju će zbog izgleda obožavati deca, a gotova očas posla
U slasnom spoju sa keksom, za prave sladokusce.
ZEBRA TORTA Nepečena poslastica koja budi sva čula, a zbog izgleda će je voleti najmlađi
Dekorativna poslastica neodoljivog ukusa za sve svečane prilike.
REGENTOVA TORTA SA 7 KORA PONOS NEMAČKE Svakim zalogajem mami na parče više
Puno ime ove torte je U čast Njegovog kraljevskog visočanstva princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju sedam bavarskih oblasti. Raskošna i prepuna čokolade, ukrasiće i najsvečaniju trpezu.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)