ZEBRA TORTA SA POMORANDŽOM Letnja poslastica koja mami izgledom i ukusom, sve dijete će pasti u zaborav

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Kremasta i sočna, bićete oduševljeni.

zebra torta sa pomorandžom
Printscreen

Potrebno je:

Za krem od pomorandže:

  • 370 ml sveže ceđenog soka od pomorandže (oko 3–4 pomorandže)
  • rendana kora od 2 pomorandže
  • 2 jajeta
  • 100 g šećera (ili po ukusu)
  • 20 g kukuruznog skroba (gustina)
  • 12 g želatina
  • mali komadić putera za dodatnu punoću po želji

Za vanila fil:

  • 370 ml mleka
  • 2 jajeta
  • 100 g šećera 
  • 15 g kukuruznog skroba
  • 12 g želatina
  • vanilin šećer po ukusu

Priprema:

U šerpicu stavite sok od pomorandže, pa dodajte rendanu koru i šećer. Jaja penasto umutite, pa ih dodajte u šerpu uz neprestano mešanje. Umešajte skrob i dobro promešajte da nema grudvica. Kuvajte na srednjoj vatri, uz stalno mešanje, sve dok se ne zgusne. Zatim skinite sa vatre, pa dodajte mali komad putera i promešajte. Želatin umutite prema uputstvu na pakovanju, pa ga dodajte u topao krem dok se sasvim ne otopi. Pustite da se prohladi na sobnoj temperaturi.U jednoj šerpi pomešajte mleko, jaja, šećer, skrob i vanilin šećer. Žicom dobro umutite da se sve lepo sjedini. Kuvajte na srednjoj vatri uz neprestano mešanje dok se fil ne zgusne. Skinite sa vatre i dodajte prethodno pripremljeni želatin, pa mešajte dok se skroz ne otopi. Kalup s obručem obmotajte providnom folijom. Na sredinu sipajte 2–3 kašike krema od pomoranže, pa u sredinu toga 2–3 kašike vanila fila. Dodajte naizmenično po nekoliko kašika svakog fila u sredinu prethodnog sloja, dok sve ne potrošite. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading