BUHTLE SA DŽEMOM Mekane, mirisne i preukusne, i dupla mera će biti malo
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
Potrebno je:
Za buhtle sa džemom:
- 700 g brašna
- 2 kašičice suvog kvasca
- 2 šolje toplog mleka
- 3 jaja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 kašike ulja
- rendana kora od pomorandže
- džem po ukusu koji volite
- malo soli
- malo šećera
- za premazivanje:
- 1 kašičica putera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte suve sastojke, pa polako dodajte prvo toplo mleko, umućena jaja, ekstrakt vanile, ulje i rendanu koru pomorandže. Mesite dok ne dobijete glatko testo. Onda ga pokrijte i ostavite na toplom da naraste.Oklagijom razvaljajte testo u pravougaonik pa oštrim nožem isecite manje pravougaonike. Napravite prstima malo udubljenje u svaki pravougaonik i stavite oko jedne kašičice džema u sredini. Preklopite pažljivo svaki pravougaonik na pola i spojite krajeve. Buhtle poređajte u pleh obložen pek papirom. Ostavite tako 20 minuta da odmore. Pecite buhtle 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju ih pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
BUHTLE SA DŽEMOM ZA PRAVO UŽIVANJE Baš kao one bakine, sočne i mekane kao duša
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
BUHTLE S DŽEMOM Bude nostalgiju na bakinu kuhinju, a nikad mekše i slađe
Sočne i slatke, za pravo uživanje.
VAZDUŠASTE I SLATKE Bakine buhtle sa džemom su najmekše i najlepše
Buhtle sa džemom su odličan slatki doručak, a deca ih mogu poneti i u školu za užinu.
KIFLICE BEZ KVASCA BOLJE NEGO IZ PEKARE Gotove za 2 minuta, a biće sveže i sutradan
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)