BUHTLE SA DŽEMOM Mekane, mirisne i preukusne, i dupla mera će biti malo
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

Potrebno je:
Za buhtle sa džemom:
- 700 g brašna
- 2 kašičice suvog kvasca
- 2 šolje toplog mleka
- 3 jaja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 kašike ulja
- rendana kora od pomorandže
- džem po ukusu koji volite
- malo soli
- malo šećera
- za premazivanje:
- 1 kašičica putera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte suve sastojke, pa polako dodajte prvo toplo mleko, umućena jaja, ekstrakt vanile, ulje i rendanu koru pomorandže. Mesite dok ne dobijete glatko testo. Onda ga pokrijte i ostavite na toplom da naraste.Oklagijom razvaljajte testo u pravougaonik pa oštrim nožem isecite manje pravougaonike. Napravite prstima malo udubljenje u svaki pravougaonik i stavite oko jedne kašičice džema u sredini. Preklopite pažljivo svaki pravougaonik na pola i spojite krajeve. Buhtle poređajte u pleh obložen pek papirom. Ostavite tako 20 minuta da odmore. Pecite buhtle 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju ih pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:

VAZDUŠASTE I SLATKE Bakine buhtle sa džemom su najmekše i najlepše
Buhtle sa džemom su odličan slatki doručak, a deca ih mogu poneti i u školu za užinu.

POGAČICE SA ČVARCIMA Pojedu se u slast, posle ovog recepta ćete zaboraviti na pekaru
Slasne i mekane, pravićete stalno.

POSNI PICA PUŽIĆI Mekani kao duša i slasni, smažu se za tren oka
Sočni i slasni, prste da poližete.

KIFLICE SA ČOKOLADOM MIRIŠU NA DETINJSTVO Mekane i vazdušaste, razgrabiće se odmah
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.

ZEBRA TORTA SA NAPOLITANKAMA Ne treba da palite rernu, a kremasta i očaravajuća
Zbog izgleda će je najviše deca obožavati.
Komentari (0)