BUHTLE SA DŽEMOM Mekane, mirisne i preukusne, i dupla mera će biti malo

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Najbolje služite uz šoljicu kafe.

buhtle sa džemom
Shutterstock

Potrebno je:

Za buhtle sa džemom:

  • 700 g brašna
  • 2 kašičice suvog kvasca
  • 2 šolje toplog mleka
  • 3 jaja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2 kašike ulja
  • rendana kora od pomorandže
  • džem po ukusu koji volite
  • malo soli
  • malo šećera
  • za premazivanje:
  • 1 kašičica putera

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte suve sastojke, pa polako dodajte prvo toplo mleko, umućena jaja, ekstrakt vanile, ulje i rendanu koru pomorandže. Mesite dok ne dobijete glatko testo. Onda ga pokrijte i ostavite na toplom da naraste.Oklagijom razvaljajte testo u pravougaonik pa oštrim nožem isecite manje pravougaonike. Napravite prstima malo udubljenje u svaki pravougaonik i stavite oko jedne kašičice džema u sredini. Preklopite pažljivo svaki pravougaonik na pola i spojite krajeve. Buhtle poređajte u pleh obložen pek papirom. Ostavite tako 20 minuta da odmore. Pecite buhtle 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju ih pospite šećerom u prahu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading