BUHTLE S DŽEMOM Bude nostalgiju na bakinu kuhinju, a nikad mekše i slađe
Sočne i slatke, za pravo uživanje.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 7 g suvog kvasca
- 30 g kakaoa
- 80 g putera
- 40 g šećera
- 1 jaje
- 170 ml toplog mleka
- 200 g džema
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, kvasac i kakao, pa rukama utrljajte omekšali puter u smesu. Umešajte šećer i jaje, pa polako sipajte toplo mleko i mesite,sve dok testo ne postane glatko i mekano. Potom ga prebacite u malo nauljenu činiju pa pokrijte kuhinjakom krpom.Ostavite sat vremena na toplom. Pleh obložite papirom za pečenje. Podelite testo na 12 delova pa rukama oblikujte kuglice. Malo spljoštite pa u sredinu stavite kašiku džema i zatvorite ivice da fil ne bi cureo. Onda preoblikujte loptu. Prebacite na pleh pa pokrijte krpom i ostavite 20 minuta na toplom. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Gotove ostavite da se prohlade u plehu 5 do 10 minuta pa ih prebacite na rešetku. Pospite buhtle šećerom u prahu i služite.
Možda vas zanima:
BUHTLE SA DŽEMOM Mekane, mirisne i preukusne, i dupla mera će biti malo
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
KIFLICE BEZ KVASCA BOLJE NEGO IZ PEKARE Gotove za 2 minuta, a biće sveže i sutradan
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
CIMET KROFNICE ZA SAVRŠEN PONEDELJAK Mekane, a biće sveže i sutradan
Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čaja.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)