BUHTLE S DŽEMOM Bude nostalgiju na bakinu kuhinju, a nikad mekše i slađe

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Sočne i slatke, za pravo uživanje.

buhtle sa džemom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g brašna
  • 7 g suvog kvasca
  • 30 g kakaoa
  • 80 g putera  
  • 40 g šećera
  • 1 jaje
  • 170 ml toplog mleka
  • 200 g džema
  • šećer u prahu

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, kvasac i kakao, pa rukama utrljajte omekšali puter u smesu. Umešajte šećer i jaje, pa polako sipajte toplo mleko i mesite,sve dok testo ne postane glatko i mekano. Potom ga prebacite u malo nauljenu činiju pa pokrijte kuhinjakom krpom.Ostavite sat vremena na toplom. Pleh obložite papirom za pečenje. Podelite testo na 12 delova pa rukama oblikujte kuglice. Malo spljoštite pa u sredinu stavite kašiku džema i zatvorite ivice da fil ne bi cureo. Onda preoblikujte loptu. Prebacite na pleh pa pokrijte krpom i ostavite 20 minuta na toplom. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Gotove ostavite da se prohlade u plehu 5 do 10 minuta pa ih prebacite na rešetku. Pospite buhtle šećerom u prahu i služite. 

@moja.trpeza TRIK KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI LISNATA PITA Sastojci: ½ pakovanja kora za pitu 3 jaja 100 g sira 200 ml mleka So po ukusu Ulje za podmazivanje Susam (po želji) Priprema: 1. Kore iseckati na tanke listiće. 2. U posudi umutiti jaja, dodati mleko i dobro sjediniti smesu. 3. Dodati izmrvljeni sir i posoliti po ukusu. 4. Ubaciti iseckane kore u smesu i dobro promešati. 5. Smesu izliti u nauljen pleh i posuti susamom po želji. 6. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta, dok ne porumeni. 7. Pečenu pitu iseći na željene komade i poslužiti uz jogurt. Jednostavno, brzo i savršeno ukusno! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok #fyf #GlowUpCetaphil ♬ Dance You Outta My Head - Cat Janice

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading