ČOKOLADNA TORTA SA POMORANDŽOM Posna, neodoljiva i kremasta-polizaćete i tanjir koliko je ukusna!
Savršena za sve svečane prilike.
Potrebno je:
Za prvi sloj:
- 600 ml sojinog mleka
- 100 g pšeničnog griza
- 25 g kakaa
- 50 g šećera
- 2 kašike vanilinog ekstrakta
- 65 g tamne čokolade
Za drugi sloj:
- 300 ml sojinog mleka
- 35 g skroba
- 1 pomorandža
- 35-40 g šećera
- 50 g pšeničnog griza
- 100 ml biljne slatke pavlake
Priprema:
Pomorandžu potopite u vodu sa sodom bikarbonom na 15 minuta. U jednoj posudi pomešajte griz i kakao pa dodajte šećere. U mleko dodajte smesu sa grizom pa zakuvajte uz neprestano mešanje, sve dok se ne zgusne.Izlijte smesz u pleh obložen pek papirom. Ostavite u frižideru dok pripremate drugi fil. Pomešajte skrob sa šećerom i grizom. Sipajte sok od pomorandže pa dodajte rendanu limunovu koricu i pustite da odstoji. U mleko dodajte smesu sa grizom pa zakuvajte dok se ne zgusne uz neprestano mešanje. Umutite slatku pavlaku pa dodajte krem i dobro umutite mikserom. Preko stavite krem od čokolade pa poravnajte. Pospite rendanom čokoladom pa ostavite tortu preko noći u frižideru.
Možda vas zanima:
POSNA JAFA TORTA MILUJE NEPCA A polovina se pojede dok je još u plehu
Savršen spoj čokolade i pomorandže u poslastici koja osvaja na prvi zalogaj.
BRZA POSNA TORTA Ne treba da palite rernu, a savršena za sve svečanosti
Kremasta i osvežavajuća, pravićete stalno.
BRZA POSNA TORTA SA JAGODAMA Nema paljenja rerne, može i dete da je napravi
Savršena za sve svečane prilike.
POSNA NUGAT TORTA Fenomenalna poslastica očaravajućeg ukusa nestaće sa stola čim se postavi
Sočna i kremasta, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)