ČOKOLADNA TORTA SA POMORANDŽOM Posna, neodoljiva i kremasta-polizaćete i tanjir koliko je ukusna!

Ivana Pavlović

17:30

Slatki kutak 0

Savršena za sve svečane prilike.

čokoladna torta sa pomorandžom
Shutterstock

Potrebno je:

Za prvi sloj:

  • 600 ml sojinog mleka
  • 100 g pšeničnog griza
  • 25 g kakaa
  • 50 g šećera
  • 2 kašike vanilinog ekstrakta
  • 65 g tamne čokolade

Za drugi sloj:

  • 300 ml sojinog mleka
  • 35 g skroba
  • 1 pomorandža
  • 35-40 g šećera
  • 50 g pšeničnog griza
  • 100 ml biljne slatke pavlake

Priprema:

Pomorandžu potopite u vodu sa sodom bikarbonom na 15 minuta. U jednoj posudi pomešajte griz i kakao pa dodajte šećere. U mleko dodajte smesu sa grizom pa zakuvajte uz neprestano mešanje, sve dok se ne zgusne.Izlijte smesz u pleh obložen pek papirom. Ostavite u frižideru dok pripremate drugi fil. Pomešajte skrob sa šećerom i grizom. Sipajte sok od pomorandže pa dodajte rendanu limunovu koricu i pustite da odstoji. U mleko dodajte smesu sa grizom pa zakuvajte dok se ne zgusne uz neprestano mešanje. Umutite slatku pavlaku pa dodajte krem i dobro umutite mikserom. Preko stavite krem od čokolade pa poravnajte. Pospite rendanom čokoladom pa ostavite tortu preko noći u frižideru.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading