BAKIN KOLAČ PO RECEPTU IZ 19 VEKA Ova dva sastojka su bila drugačija što je mnogo uticalo na ukus

Ivana Pavlović

16:30

Slatki kutak 0

Koristila se mast umesto margarina i soda bikarbona, a ne prašak za pecivo, jer je bila dostupnija.

bakin kolač
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 jaja
  • 200 g šećera
  • 100 g masti 
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kašičica rakije ili ruma
  • rendana korica limuna
  • 400 g brašna 
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • prstohvat soli

Priprema:

U jednoj posudi umutite jaja sa šećerima. Dodajte otopljenu mast, rakiju i limunovu koricu. Polako umešajte brašno pomešano sa sodom bikarbonom i prstohvatom soli. Mešajte sve dok ne dobijete gusto, mekano testo. Zagrejte aparat za galete. Stavljajte po kašiku smese i pecite sa obe strane po nekoliko minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading