DOMAĆI SLADOLED S KAFOM Savršeno rashlađuje u vrelim letnjim danima
I rashlađuje i sladi u isto vreme.
Potrebno je:
- 450 ml mleka
- 450 ml slatke pavlake
- 4 žumanca
- 150 g šećera
- 250 ml instant kafe
Priprema:
U šerpu sipajte mleko i slatku pavlaku i stavite na šporet da se zagreju. Umutite žumanca sa šećerom da se šećer istopi. Kada se mleko i pavlaka zagreju do ključanja, sipajte umućena žumanca i mešajte na tihoj vatri nekoliko minuta da se smesa zgusne. Znaćete da je gotovo kada počne da se lepi za varjaču. Sklonite sa šporeta i sipajte kafu. Izmešajte, sipajte u plastičnu posudu sa poklopcem i kad se prohladi, stavite u zamrzivač.
Možda vas zanima:
DOMAĆI SLADOLED OD JAGODA Svi ga vole, a treba vam samo 3 sastojka
Kremast i ukusan, pravićete stalno.
NEODOLJIVI SLADOLED OD ČOKOLADE Treba vam samo 3 sastojka, a topi se u ustima
Rashlađuje i sladi u isto vreme.
BRZI SLADOLED OD KISELE PAVLAKE I KONDENZOVANOG MLEKA U isto vreme ledi i sladi, bolji sigurno niste jeli
Jednostavan desert skupog ukusa.
DOMAĆI SLADOLED OD MALINA Treba vam samo 3 sastojka, a i dupla mera će biti malo koliko je ukusan
Priprema je jednostavna, a ukus fenomenalan.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)