LAŽNI TIRAMISU Nema piškota i maskarpone sira, a gotov za 20 minuta
Kremast i lagan, prste da poližete.
Potrebno je:
- 240 ml jake, crne kafe
- 2 kašike ruma za kolače
- 480 ml pavlake za šlag
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 veliko pakovanje keksa
- 2 kašike nezaslađenog kakao praha
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte kafu i rum. U zasebnoj posudi umutite pavlaku, šećer i vanilin ekstrakt. Prvo mutite na nižoj brzini pa na najvećoj.Umačite keks u kafu pa ga ređajte u kalup. Preko nanesite trećinu šlaga. Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Pospite kakao prahom. Kolač pokrijte plastičnom folijom i ostavite 24 sata u frižideru.
Možda vas zanima:
LIMUN TIRAMISU BUDI SVA ČULA Savršeno rashlađuje, a gotov dok pristavite kafu
Kremast i lagan, prste da poližete.
TIRAMISU SA BRESKVAMA OSVEŽAVA U TRENU Sočan i lagan, savršen za vrele dane
Fenomenalan kolač nestaće sa stola odmah.
TIRAMISU SA PISTAĆIMA Italijanski klasik na moderan način, gotov očas posla, a topi se u ustima
Kremast i lagan, savršen za vrele letnje dane.
TIRAMISU Donosimo vam originalni recept za neodoljivu italijansku poslasticu
U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)