ŠTANGLICE SA PISTAĆIMA I MASKARPONEOM Nema paljenja rerne, a svi će vam tražiti recept
Kremaste i slatke, prste da poližete.
Potrebno je:
Za podlogu:
- 150 g mlevenog keksa
- 100 g otopljenog putera
Za fil:
- 400 ml slatke pavlake
- 3 kašike makarpone sira
- 2 kašike krema od pistaća
- 2 kašike šećera u prahu
Za preliv:
- 100 g bele čokolade
- 100 g crne čokolade
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte mleveni keks i otopljeni puter dok ne dobijete homogenu smesu. Utisnite u dno kalupa pa poravnajte. Onda ostavite u frižideru dok pripremate fil. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu. Zasebno sjedinite maskarpone i pistać krem, pa polako umešajte u umućenu pavlaku, uz mešanje špatulom. Preko ohlađene podloge nanesite fil, pa poravnajte i vratite bar dva sata u frižider. Zasebno otopite belu i crnu čokoladu, pa ostavite kratko da se prohlade. Zatim kolač prvo prelijte belom pa crnom čokoladom. Ostavite još sat vremena u frižideru da se stegne.
Možda vas zanima:
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
BLONDI Savršen za iznenadne goste, biće gotov dok pristavite kafu
Napravi se lako, a pojede brzo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)