ŠTANGLICE SA PISTAĆIMA I MASKARPONEOM Nema paljenja rerne, a svi će vam tražiti recept

Ivana Pavlović

11:30

Slatki kutak 0

Kremaste i slatke, prste da poližete.

štanglice sa pistaćima
Printscreen

Potrebno je:

Za podlogu:

  • 150 g mlevenog keksa
  • 100 g otopljenog putera

Za fil:

  • 400 ml slatke pavlake
  • 3 kašike makarpone sira
  • 2 kašike krema od pistaća
  • 2 kašike šećera u prahu

Za preliv:

  • 100 g bele čokolade
  • 100 g crne čokolade

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte mleveni keks i otopljeni puter dok ne dobijete homogenu smesu. Utisnite u dno kalupa pa poravnajte. Onda ostavite u frižideru dok pripremate fil. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu. Zasebno sjedinite maskarpone i pistać krem, pa polako umešajte u umućenu pavlaku, uz mešanje špatulom. Preko ohlađene podloge nanesite fil, pa poravnajte i vratite bar dva sata u frižider. Zasebno otopite belu i crnu čokoladu, pa ostavite kratko da se prohlade. Zatim kolač prvo prelijte belom pa crnom čokoladom. Ostavite još sat vremena u frižideru da se stegne.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading