LIMUN ČIZKEJK OSVEŽAVA U TRENU Kremast i lagan, a nema paljenja rerne

Ivana Pavlović

09:21

Slatki kutak 0

Najbolje odmah stavite duplu meru.

limun čizkejk
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru:

  • 200 g keksa
  • 80 g putera

Za krem:

  • 600 g neslanog krem sira
  • 300 g grčkog jogurta
  • 75 g šećera
  • 6 listova želatina
  • rendana kora i sok od 1,5 limuna
  • pola šolje gotovog krema od limuna

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte mleveni keks s otopljenim puterom, pa stavite u pleh obložen masnim papirom i ohladite. Zasebno umutite krem sir, jogurt, šećer, koricu i sok od limuna. U hladnoj vodi otopite želatin, pa ocedite, zagrejte, dodajte 2-3 kašike krem sira, umešajte ostatak krema, umutite, prohladite i nafilujte koru. Glatko umutite limunov krem, pa sipajte preko krema. Ostavite kolač nekoliko sati u frižideru da se stegne i ohladi.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading