OBRNUTI ČIZKEJK PO RECEPTU GORDONA REMZIJA Gotov za samo 20 minuta, nema dugog hlađenja u frižideru
Kremast i jednostavan, a budi sva čula.
Potrebno je:
Za čizkejk:
- 200 g krem sira
- 50 g neslanog maslaca
- 300 ml slatke pavlake
- 4 integralna keksa
- 3 kašike šećera u prahu
- 3 kašike kristal šećera
- malo limunovog soka
- semenke iz pola štapića vanile
- 1 kašika listića nane
Za macerirane jagode:
- 200 g jagoda
- 2 kašike šećera u prahu
- 100 ml slatkog vina
Za jagode:
U jednoj posudi pomešajte jagode sa šećerom i vinom pa pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoje 15–20 minuta. Zasebno sjedinite krem sir i šećer u prahu, sipajte limunov sok i semenke vanile, a onda mutite dok smesa ne postane glatka. U trećoj posudi umutite penasto pavlaku pa je dodajte u smesu od sira. Male činije iz zamrzivača napunite pripremljenom smesom, pa površinu poravnajte špatulom i ostavite u frižideru. U blenderu sameljite keks na krupne mrvice. Otopite kristal šećer u tiganju na srednje jakoj vatri, pa dodajte maslac i sjedinite. Zatim dodajte mrvice keksa. Smesu ostavite 5 minuta na tanjiru da se stegne pa polomite na komadiće.Posudice sa filom izvadite iz frižidera pa ih pažljivo okrenite na tanjire i uklonite foliju. Okolo rasporedite jagode, a odozgo pospite hrskavu keks podlogu. Ukrasite čizkejk listićima nane.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)