OBRNUTI ČIZKEJK PO RECEPTU GORDONA REMZIJA Gotov za samo 20 minuta, nema dugog hlađenja u frižideru

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Kremast i jednostavan, a budi sva čula.

obrnuti čizkejk
Shutterstock

Potrebno je:

Za čizkejk:

  • 200 g krem sira
  • 50 g neslanog maslaca
  • 300 ml slatke pavlake
  • 4 integralna keksa 
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 3 kašike kristal šećera
  • malo limunovog soka
  • semenke iz pola štapića vanile
  • 1 kašika listića nane 

Za macerirane jagode:

  • 200 g jagoda
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 100 ml slatkog vina

Za jagode:

U jednoj posudi pomešajte jagode sa šećerom i vinom pa pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoje 15–20 minuta. Zasebno sjedinite krem sir i šećer u prahu, sipajte limunov sok i semenke vanile, a onda mutite dok smesa ne postane glatka. U trećoj posudi umutite penasto pavlaku pa je dodajte u smesu od sira. Male činije iz zamrzivača napunite pripremljenom smesom, pa površinu poravnajte špatulom i ostavite u frižideru. U blenderu sameljite keks na krupne mrvice. Otopite kristal šećer u tiganju na srednje jakoj vatri, pa dodajte maslac i sjedinite. Zatim dodajte mrvice keksa. Smesu ostavite 5 minuta na tanjiru da se stegne pa polomite na komadiće.Posudice sa filom izvadite iz frižidera pa ih pažljivo okrenite na tanjire i uklonite foliju. Okolo rasporedite jagode, a odozgo pospite hrskavu keks podlogu. Ukrasite čizkejk listićima nane.

 

Komentari (0)

Loading