POSNI ČOKOLADNI KOLAČ SA LEŠNIK KREMOM Pola pleha nestane dok pristavite kafu

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Savršenog ukusa, pravićete stalno.

čokoladni kolač sa kremom
Printscreen

Potrebno je:

Za koru:

  • 120 ml sojinog mleka 
  • 2 kašike sirćeta ili limunovog soka
  • 150 g šećera 
  • 180 ml ulja 
  • 2 šolje brašna (tip 400 meko)
  • 1 ipo kašika kakao praha 
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • pola kašičice sode bikarbone
  • 240 ml tople vode 

Za čokoladnu smesu (preliv):

  • 1 kašika kakao praha 
  • 65 g šećera
  • 80 ml ulja 
  • 120 ml sojinog mleka

Za šlag kremu:

  • 1 šolja biljne slatke pavlake za mućenje 
  • ½ šolje šećera u prahu (ili po ukusu)
  • ¼ šolje posnog lešnik krema
  • malo rendane čokolade za dekoraciju

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu sipajte mleko i sirće i ostavite 5 minuta. Onda dodajte šećer i ulje i dobro umutite. Zasebno pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Suve sastojke polako sjedinite sa mokrim, naizmenično sa toplom vodom, dok testo ne postane glatko. Zatim sipajte u kalup obložen pek papirom. Pecite koru 40 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se kora ohladi. U šerpici zagrejte kakao, šećer, ulje i mleko sve dok se ne sjedini i malo zgusne. Pripremljenom smesom prelijte prohlađeni biskvit. Zasebno umutite biljnu slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Potom dodajte posni lešnik krem i polako umešajte. Premažiite preko kolača, a po vrhu pospite rendom čokoladom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading