POSNI ČOKOLADNI KOLAČ SA LEŠNIK KREMOM Pola pleha nestane dok pristavite kafu
Savršenog ukusa, pravićete stalno.
Potrebno je:
Za koru:
- 120 ml sojinog mleka
- 2 kašike sirćeta ili limunovog soka
- 150 g šećera
- 180 ml ulja
- 2 šolje brašna (tip 400 meko)
- 1 ipo kašika kakao praha
- 1 kašičica praška za pecivo
- pola kašičice sode bikarbone
- 240 ml tople vode
Za čokoladnu smesu (preliv):
- 1 kašika kakao praha
- 65 g šećera
- 80 ml ulja
- 120 ml sojinog mleka
Za šlag kremu:
- 1 šolja biljne slatke pavlake za mućenje
- ½ šolje šećera u prahu (ili po ukusu)
- ¼ šolje posnog lešnik krema
- malo rendane čokolade za dekoraciju
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu sipajte mleko i sirće i ostavite 5 minuta. Onda dodajte šećer i ulje i dobro umutite. Zasebno pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Suve sastojke polako sjedinite sa mokrim, naizmenično sa toplom vodom, dok testo ne postane glatko. Zatim sipajte u kalup obložen pek papirom. Pecite koru 40 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se kora ohladi. U šerpici zagrejte kakao, šećer, ulje i mleko sve dok se ne sjedini i malo zgusne. Pripremljenom smesom prelijte prohlađeni biskvit. Zasebno umutite biljnu slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Potom dodajte posni lešnik krem i polako umešajte. Premažiite preko kolača, a po vrhu pospite rendom čokoladom.
Možda vas zanima:
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM Polovina se pojede dok je još u plehu
Sočan desert gotov očas posla.
SVETOGORSKI KOLAČ ZA DANE STROGOG POSTA Ovako ga prave monasi na Hilandaru
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
ROBERT REDFORD KOLAČ Kremast, lagan i sočan, a popularnost mu samo raste
Čuveni glumac preminuo je nedavno u 90 godini, a ovaj desert je njemu posvećen.Priprema se lako, a najpopularniji je na području SAD-a.
POSNE ŽERBO KOCKE MILUJU NEPCA Nimalo ne zaostaju za originalom i smažu se u trenu
Savršene za svečanu i slavsku trpezu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)