KAPETAN MIŠIN KOLAČ BOLJI OD SVAKE TORTE Sa 3 korice i bogatim filom, po ukusu mu nema ravnog

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Za svaku svečanu trpezu.

kapetan mišin kolač
Printscreen

Potrebno je:
Braon kora:

  • 6 jaja
  • 200 g šećera
  • 4 kašike proključale vode
  • 150 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kašike kakao praha

Za svetlu koru:

  • 5 belanaca
  • 160 g šećera
  • 3 kašike brašna
  • 200-250 g krupnije sečenih oraha

Za fil:

  • 5 žumanaca
  • 200 g šećera
  • 350 ml mleka
  • kesica pudinga od vanile
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 250 g maslaca

Glazura:

  • 200 g čokolada
  • malo mleka
  • malo ulja

Priprema:

U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom pa dodajte brašno, ključalu vodu i prašak za pecivo i kakao i blago umutite. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom i ispecite koru. Dobijenu koru presecite na 2 dela i pustite da se ohladi. Zasebno umutite belanca sa šećerom pa dodajte seckane orahe i brašno. Ispecite kratko belu koricu. U trećoj posudi umutite žumanca sa šećerom pa dodajte malo mleka, šećer i puding od vanile, pa zakuvajte na mleku.Prohlađenom filu dodajte otopljen maslac. Filujte kolač redosledom kora fil. Napravite glazuru od čokolade otopljene u malo mleka i ulja. Prelijte kolač čokoladnom glazurom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading