SOČNA PITA SA VIŠNJAMA Zbog jednog sastojka nije za decu, a zamiriše cela kuća dok se peče
Sa hrskavim korama i bogatim nadevom, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 1 pakovanje kora za pitu
- 500 g očišćenih višanja
- 1 čašica likera od višanja
Za premazivanje kora:
- 3 jaja
- 1 i po čaša šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 1 i po čaša griza
- 1 kesica praška za pecivo
- 300 ml ulja
- 300 ml jogurta
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi viljuškom umutite jaja, šećere, griz, prašak za pecivo, ulje i jogurt. Dobro sjedinite smesu. Jedan list kora premažite sa 4 kašike pripremljene smese. Prekrijte drugom korom pa opet premažite. Postupak ponovite i sa trećom korom. Zatim rasporedite višnje po dužini kore pa uvijte. Poređajte pite u pleh pa ih blago premažite uljem i ostatkom smese. Pecite pitu sa višnjama oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
PITA SA VIŠNJAMA Neodoljiva poslastica pomera granice dobrog ukusa, po starinskom receptu
Uspeće i početnicima u kuhinji, ukusa koji priča priče.
BAKINA PITA SA VIŠNJAMA MILUJE NEPCA Zbog nje se krši svaka dijeta
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
BAKINA LISNATA PITA SA VIŠNJAMA I PAVLAKOM Zbog nje se krši svaka dijeta
Priprema je jednostavna, a topi se u ustima.
STARINSKA PITA SA VIŠNJAMA I LEBLEBIJAMA Gotova očas posla, a oduzima dah i mirisom i ukusom
Sočna i mirisna, a po ukusu joj nema ravne.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)