PITA SA VIŠNJAMA I ŠLJIVAMA Mihajlu Pupinu je bila omiljena, pola pleha nestane dok pristavite kafu
Sočna poslastica u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa.
Printscreen
Potrebno je:
Testo:
- 550 g brašna
- 125 g margarina
- 250 g šećera
- 2 jaja (jedno celo i jedno žumance)
- 2 dl mleka
- prašak za pecivo
- kašičica sode bikarbone
Fil:
- 700 g šljiva
- 200 g višanja
- 250 g šećera
- 100 g badema
- pola kašičice vanilin šećera
Dekoracija:
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni.Oljuštite šljive i izvadite im koštice, pa ih pospite cimetom. U jednoj posudi pomešajte brašno i margarin sve dok se ne dobije prhka tekstura. Dodajte šećer, prašak za pecivo i sodu bikarbonu pa dobro promešajte. Zatim umešajte jaje, žumance i mleko. Zamesite kompaktno testo. Onda ga podelite na dva dela, pa razvucite oklagijom prvu koru. Stavite u pleh obložen pek papirom pa preko nje rasporedite voće. Pospite ga mlevenim bademima i preostalim šećerom. Na kraju prekrijte drugom korom. Pecite pitu oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)