ČOKOLADNI KOLAČ SA SMOKVAMA Pravi se maltene sam, a polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 4 jaja
- 4 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
- 150 g čokolade za kuvanje
- 120 g šećera
- 2 pudinga od čokolade
- 50 g putera
- 200 g svežih smokava
- 500 ml mleka
Priprema:
Puding skuvajte u mleku i zasladite po nahođenju. Umutite jaja sa šećerom i dodajte prosejano brašno s praškom za pecivo i rastopljenu čokoladu. Manji pleh obložite pek-papirom. U testo sipajte skuvani puding kašiku po kašiku. Smokve operite i odsecite im drške, pa ih uronite u puding i blago pritisnite prstom. Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta. Kad se kolač dobro ohladi, tek tada ga secite.
Možda vas zanima:
NAJBRŽI LAVA KOLAČ SRUŠIO DRUŠTVENE MREŽE Nema jaja ni brašna, a gotov za 2 minuta
Kremast i neodoljiv, i dupla mera je malo.
ŠANO DUŠO TERA VODU NA USTA Kolač šaljivog imena i savršenog ukusa
Savršen spoj lešnika i čokolade.
ČOKOLADNI KOLAČ SA MAJONEZOM Totalno nespojivo, ali ukus je bogovski
Kremast i sočan, svi će vam tražiti recept.
KOLAČ SA GROŽĐEM MILUJE NEPCA Mekan biskvit i sočne bobice za ukus koji se ne zaboravlja
Mirisan i sočan, pravićete stalno.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)