MAFIJA TORTA Prepuna sočnog fila sa višnjama i rumom, polovina nestane dok pristavite kafu

Ivana Pavlović

14:30

Slatki kutak 0

Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

mafija torta
Shutterstock

Potrebno je:

Kora:

  • 300 g mlevenog plazma keksa
  • 150 g mlevenih oraha
  • 150 g prah šećera
  • 200 g otopljenog margarina ili putera
  • 100 ml mleka
  • 3 kašike tamnog ruma

Fil:

  • 1 l mleka
  • 10 kašika šećera
  • 3 pudinga od vanile
  • 200 g bele čokolade
  • 200 g margarina ili putera
  • 100 g mlevenih oraha
  • 200 g višanja iz kompota (dobro oceđenih)

Glazura:

  • 100 g crne čokolade
  • 50 g margarina ili putera

Priprema:

U jednoj posudi sjedinite mleveni keks, orahe i prah šećer. Onda dodajte otopljen margarin, mleko i rum, pa rukama umesite glatko testo. Utisnite u kalup obložen pek papirom, pritiskajući kašikom da se dobro sjedini. Odvojite 200 ml mleka od jednog litra, a ostatak zakuvajte sa šećerom. Zasebno razmutite puding, pa ga skuvajte u provrelom mleku uz stalno mešanje. U vruć puding dodajte belu čokoladu i mešajte dok se potpuno ne otopi. Zatim umešajte umućen margarin i mlevene orahe.Polako dodajte višnje  prelivene rumom u umućen fil.  Otopite crnu čokoladu sa margarinom, pa prelijte preko fil. Potom poravnajte i ostavite 4 tortu sata u frižideru, a najbolje preko noći. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading