MAFIJA TORTA Prepuna sočnog fila sa višnjama i rumom, polovina nestane dok pristavite kafu
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je:
Kora:
- 300 g mlevenog plazma keksa
- 150 g mlevenih oraha
- 150 g prah šećera
- 200 g otopljenog margarina ili putera
- 100 ml mleka
- 3 kašike tamnog ruma
Fil:
- 1 l mleka
- 10 kašika šećera
- 3 pudinga od vanile
- 200 g bele čokolade
- 200 g margarina ili putera
- 100 g mlevenih oraha
- 200 g višanja iz kompota (dobro oceđenih)
Glazura:
- 100 g crne čokolade
- 50 g margarina ili putera
Priprema:
U jednoj posudi sjedinite mleveni keks, orahe i prah šećer. Onda dodajte otopljen margarin, mleko i rum, pa rukama umesite glatko testo. Utisnite u kalup obložen pek papirom, pritiskajući kašikom da se dobro sjedini. Odvojite 200 ml mleka od jednog litra, a ostatak zakuvajte sa šećerom. Zasebno razmutite puding, pa ga skuvajte u provrelom mleku uz stalno mešanje. U vruć puding dodajte belu čokoladu i mešajte dok se potpuno ne otopi. Zatim umešajte umućen margarin i mlevene orahe.Polako dodajte višnje prelivene rumom u umućen fil. Otopite crnu čokoladu sa margarinom, pa prelijte preko fil. Potom poravnajte i ostavite 4 tortu sata u frižideru, a najbolje preko noći.
Možda vas zanima:
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
KARAMEL TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Svakim zalogajem mami na parče više
Kremasta i savršena, uzećete parče više.
BEZGLUTENSKA TORTA SA JABUKAMA ODUŠEVILA DOMAĆICE Džejmi Oliver je baš ovako pravi
Aromatična i preukusna, savršena za praznike.
TIRAMISU TORTA JOŠ BOLJA OD KOLAČA Kremasta i brza, polizaćete i tanjir
Savršena za prave kafoljupce.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)