ŠEHERZADA TORTA Pravi se maltene sama, a ukusa da ti pamet stane
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Potrebno je:
- 600 g keksa
- 400 g šlag krema sa ukusom slatke pavlake
- 400 ml kisele vode
- 200 g prah šećera
- 250 g margarina
- 1 l mleka
- 3 kese pudinga od vanile
- 8 kašika kristal šećera
Priprema:
Skuvajte puding u mleku sa kristal šećerom. Ostavite da se ohladi, uz povremeno mešanje. Margarin penasto umutite sa prah šećerom pa sjedinite sa hladnim pudingom. Umutite šlag sa kiselom vodom. Zatim ređajte red keksa, fil od pudinga, sloj šlaga, opet red keksa, fil od pudinga, šlag i tako dok sve ne utrošite. Premažite šlagom celu tortu. Ostavite u frižideru da se stegne i omekša.
Možda vas zanima:
ŠEHERZADA TORTA Nema paljenja rerne, a ukusa kao da ste se trudili satima
Kremasta i savršena, za sve svečane prilike.
ŠEHERZADA TORTA Svakim zalogajem budi bajku 1001 noći, a savršena za iznenadne goste
I dupla mera će biti malo.
BRZA KEKS TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Pravi se maltene sama, a vole je svi od 7 do 107 godina
Kremasta i jednostavna, svi će vam tražiti repete.
BRZA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA SE TOPI U USTIMA Poslastica sa kojom nikad nema greške
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)