BRZI GRIZ KOLAČ SE TOPI U USTIMA Gotov za pola sata, a pola pleha nestane dok pristavite kafu
Priprema je jednostavna, a osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je:
- 2 šolje griza
- 1 šolja brašna
- 1 šolja šećera
- 1 šolja jogurta
- pola šolje ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilinog šećera
Za sirup:
- 2 šolje šećera
- 2 šolje vode
- 1 kašika limunovog soka
Za posip:
- seckani bademi
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi sjedinite griz, brašno, šećer, vanilu i prašak za pecivo. Zatim sipajte jogurt i ulje, pa umutite u glatku smesu. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno, skuvajte vodu sa šećerom, pa dodajte limunov sok. Prohlađenim sirupom prelijte vruć kolač pa ga pospite seckanim bademima. Pustite da upije pa secite i služite.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)