BRZI GRIZ KOLAČ SE TOPI U USTIMA Gotov za pola sata, a pola pleha nestane dok pristavite kafu

Ivana Pavlović

12:00

Slatki kutak 0

Priprema je jednostavna, a osvaja na prvi zalogaj.

griz kolač
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 šolje griza
  • 1 šolja brašna
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja jogurta
  • pola šolje ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilinog šećera

Za sirup:

  • 2 šolje šećera
  • 2 šolje vode
  • 1 kašika limunovog soka

Za posip:

  • seckani bademi

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi sjedinite griz, brašno, šećer, vanilu i prašak za pecivo. Zatim sipajte jogurt i ulje, pa umutite u glatku smesu. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno, skuvajte vodu sa šećerom, pa dodajte limunov sok. Prohlađenim sirupom prelijte vruć kolač pa ga pospite seckanim bademima. Pustite da upije pa secite i služite.

Komentari (0)

Loading