PREVRNUTI KOLAČ SA ŠLJIVAMA Isti kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Pravi se brzo i lako, a osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je:
Za podlogu:
- 15 zrelih šljiva
- 3 kašike šećera
- 30 g putera
- 1 kašičica cimeta
Za biskvit:
- 100 g omekšalog putera
- 100 g šećera
- 2 jaja
- 1 kašičica vanilin šećera
- 150 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 3–4 kašike mleka
Priprema:
Kalup za tortu (prečnika 24 cm) ili manji pravougaoni pleh obložite papirom za pečenje ili premažite puterom. Na dno rasporedite polovine šljiva, sečenom stranom nadole. Prelijte ih otopljenim puterom i pospite šećerom i cimetom. Biskvit: Umutite penasto omekšali puter sa šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje, mešajući. Zatim dodajte vanilu.
U posebnoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Postepeno dodajte suve sastojke u smesu, naizmenično sa mlekom, dok ne dobijete glatku smesu. Pažljivo rasporedite biskvitnu smesu preko šljiva u plehu i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 40 minuta. Nakon pečenja, ostavite kolač da se hladi u plehu oko 10 minuta, a zatim ga pažljivo preokrenite na tacnu.
Možda vas zanima:
SOČNI KOLAČ SA ŠLJIVAMA Sve se samo pomeša i peče, a polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KNEDLA KOLAČ SA ŠLJIVAMA BOLJI OD SVAKE TORTE Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sočan, nećete moći da prestanete da jedete.
PUPINOVA VOĆNA PITA RAZBIJA UKUSOM On je poslednju paru dao na ovaj slatkiš
Sočna i mirisna, nema joj ravne.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)