NEVIDLJIVI KOLAČ SA JABUKAMA Sve domaćice ga dele na mrežama, a razvaljuje ukusom

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Priprema je jednostavna, a ukus savršen.

nevidljivi kolač sa jabukama
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 jaja
  • 2/3 šolje mleka, blago zagrejanog
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • pola šolje brašna
  • 2 kašičice šećera u prahu
  • 45 g istopljenog putera 
  • pola  kašičice cimeta
  • prstohvat  soli
  • 4 jabuke

 

Potreban pribor 

  • Tepsija ili pleh
  • Velika posuda
  • Seckalica za jabuke

Napomena 

Potrebno je da koristite slatke jabuke. Izaberite neku slatku vrstu, da gorčina ne bi promenila ukus.Umesto šećera, možete da koristite zaslađivač. Nemojte da se iznenadite ako se kolač podigne, nakon hlađenja će splasnuti.

Priprema

Zagrejte rernu na 170 stepeni. Tepsiju obložite papirom za pečenje. U velikoj posudi umutite zajedno mleko, jaja, puter i ekstrakt vanile. Potom brzo dodajte brašno, šećer u prahu, cimet i prašak za pecivo, so, i mešajte dok smesa ne postane glatka. Ogulite koru sa jabuka i isecite jabuke na vrlo tanke kriške, zatim ih dodajte u smesu sa testom i promešajte. Pecite oko 50 do 60 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju. Pečen kolač ostavite da se dobro ohladi, pa ga pospite šećerom u prahu ili cimetom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading