ČOKOLADNI KOLAČ SA JOGURTOM Sve se samo pomeša i peče, a ukusom budi sva čula
Jednostavan, a preukusan.
Potrebno je:
- 2 čaše jogurta
- 2 čaše šećera
- 1 čaša ulja
- 2 čaše brašna
- 1 kašičica sode bikarbone
- 2 kašike kakao praha
- 3 kašike šećera
- 4 kašike mleka
- 100 g čokolade za kuvanje
- 125 g margarina
Priprema:
U jednoj posudi sjedinite jogurt, šećer, ulje, brašno, sodu bikarbonu i kakao prah. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čokoladu za kuvanje, šećer, mleko i margarin otopite na pari da dobijete glazuru. Prohlađen kolač prelijte vrućom glazurom.
Možda vas zanima:
CRNI KOLAČ SA JOGURTOM ZA IZNENADNE GOSTE Ukusom bolji od svake torte
Mekan i sočan, i dupla mera je malo.
BRZI KOLAČ SA JOGURTOM I MAKOM Savršen za domaćice početnice, a razbija ukusom
Jednostavno se pravi, a po ukusu mu nema ravnog.
JOGURT PITA SE TOPI U USTIMA A sve se samo pomeša i peče
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
BRZI KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Sve se samo pomeša i peče, a razvaljuje ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)