KREMASTI ŠNITOVI ZA SAVRŠENU NEDELJU Tope se u ustima, a uspeće i početnicima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 500 ml mleka
- 100 g šećera
- 100 g griza
Za fil:
- 500 ml mleka
- 5 kašika šećera
- 2 pudinga od vanile (ukupno 72 grama)
- 75 g margarina
- 75 g slatke pavlake
Za glazuru:
- 250 ml slatke pavlake
- 150 g čokolade
Priprema:
Biskvit: Sipajte u šerpu mleko, šećer i griz i kuvati nekoliko minuta. Nakon toga izlijte smesu u kalup i ostavite da se ohladi.
Fil: Sipajte mleko u šerpu, a zatim dodajte šećer i puding od vanile, zatim dobro promešajte. Stavite na šporet da se kuva uz neprestano mešanje. Nakon kuvanja, fil stavite na hlađenje. Kada je fil potpuno ohlađen, dodajte margarin u njega i umutite mikserom, pa dodajte i slatku pavlaku. Rasporedite fil preko podloge i pripremite glazuru.
Glazura: Skuvajte slatku pavlaku, stavite čokoladu da se otopi, a nakon toga prelijte kolač. Ostavite kolač u frižider na hlađenje.
Možda vas zanima:
KREMASTI KOLAČ Aromatični desert koji pomera granice dobrog ukusa, prste da poližete
Pravi se lako, a kremast i neodoljiv.
KREMASTI KOLAČ Ovakav do sada niste jeli, ukusa koji priča priče
Savršen za svečane prilike, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)