POSNA PUDING TORTA SA KEKSOM Preukusna, a gotova dok pristavite kafu

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Zbog brzine i ukusa savršena za iznenadne goste.

posna keks torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za podlogu:

  • 300 g mlevenog posnog keksa
  • 100 g margarina
  • 100 ml soka od narandže ili vode

Za fil:

  • 500 ml sojinog mleka
  • 2 kašike šećera
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 100 g posne čokolade

Za dekoraciju:

  • Biljni šlag 

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte posni mleveni keks sa sokom i otopljenim margarinom. Izlijte smesu u kalup obložen pek papirom, da dobijete podlogu. Zatim ostavite u frižideru dok pripremate fil. Puding razmutite sa šećerom u malo sojinog mleka, a ostatak mleka zagrejte. Nakon što provri, dodajte razmućenu smesu i skuvajte puding. Onda skinite sa vatre i ostavite da se malo prohladi. Dodajte rendanu čokoladu pa polako promešajte. Preko podloge u kalupu nanesite fil pa ostavite da se stegne. Na kraju tortu premažite biljnim šlagom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading