STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA I ČOKOLADOM Banjalučanka torta, izdašna i preukusna
Recept za starinsku poslasticu koju neki od vas možda još uvek nisu probali, pa evo prilike
Potrebno je:
Biskvit:
– 8 belenaca
– 8 kašika šećera
– 250 g mlevenih ili seckanih oraha
– 3 kašike brašna
– 1 kašike kakaa
Fil:
8 žumanca
10 kašika šećera
1 vanilin šećer
200 g maslaca
200 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Belanca ulupati u čvrst sneg, dodati šećer i još dobro izlupati. Kad je sneg čvrst dodati mlevene orahe, brašno i kakao te lagano promešati. Peći u zagrejanoj pećnici na 200 C.
Fil:
Žumance, šećer i vanilu dobro umutiti i na pari skuvati u gustu kremu. Kad je krema dovoljno gusta ohladiti i u nju dodati umućeni maslac. Kolač preliti glazurom od čokolade.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)