NAJMEKŠA LENJA PITA SA JABUKAMA Mirisna i sočna, baš kao ona bakina

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Savršeno ide uz šoljicu kafe.

lenja pita sa jabukama
Shutterstock

Potrebno je:
Za testo:

  • 500 g brašna
  • 200 g margarina
  • 150 g šećera
  • 2 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 150 g jogurta

Za nadev:

  • 1,2 kg jabuka
  • 6 kašika šećera
  • 2 kašičice cimeta
  • sok od pola limuna
  • 1 šaka mlevenih oraha

Za posipanje:

  • šećer u prahu 

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Ogulite jabuke pa ih narendajte i kratko propržite sa šećerom.Onda dodajtw limun pa pustite da se ohlade. U jednoj posudi umutite puter sa šećerom pa dodajte jaja i jogurt. Polako umešajte brašno sa praškom za pecivo pa umesite glatko testo. Zatim ga podelite na 2 jednaka tela. Jedan deo rastanjite pa stavite u pleh obložen pek papirom. Preko stavite nadev od jabuka. Onda razvucite drugi deo testa pa stavite preko nadeva. Izbockajte viljuškom. Pecite kolač oko pola sata do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pospite obilno šećerom u prahu i secite kolač na kocke.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading