STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Isti kao onaj bakin, mekan i mirisan

Ivana Pavlović

09:05

Slatki kutak 0

Najbolje služite uz čaj ili šoljicu kafe.

rolat sa džemom
Shutterstock

Potrebno je:

  • puter za premazivanje
  • 300 g glatkog brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • 6 kašika žutog šećera
  • 150 g margarina
  • 200 ml mleka
  • 450 g džema od višanja

Za posipanje:

  • šećer u prahu

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pek-papir isecite na veličinu 45 x 35 cm. Od brašna, praška za pecivo, šećera, margarina i mleka zamesite testo, pa ga prebacite na pobrašnjenu površinu i mesite još par minuta. Testo razvucite u pravougaonik veličine 40x30 cm i pažljivo uz pomoć oklagije prebacite na papir za pečenje. Džemom premažite i uvijte sa jednog kraja papira prema unutra dok se ne razvalja celo testo. Oko rolata čvrsto umotajte papir za pečenje pa ga dalje motajte u aluminijumsku foliju. Stavite u posudu za pečenje koja ima rešetku, jer rolat treba da bude na rešetki, a u donji deo se sipa vrela voda, ali tako da voda ne dodiruje foliju s rolatom. Pecite desert u zagrejanoj rerni 1 sat i 10 minuta, odnosno dok čačkalica ubodena u rolnu ne izađe čista. Poslužite toplo.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading