BUNAR KIFLICE SE TOPE U USTIMA Polovina se pojede dok je još u plehu
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Potrebno je:
- 800 g brašna
- 350 g masti
- 2 jajeta
- 1 paketić kvasca
- 250 ml mleka
- 2 kašike šećera
- 150 g šećera u prahu
- džem po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Razmutite kvasac u toplom mleku sa kašičicom šećera, pa ostavite 15 minuta da se aktivira. U jednoj posudi umutite mast sa jajima i ostatkom šećera. Onda postepeno dodajte kvasac i brašno, pa umesite glatko testo. Zatim ga pokrijte folijom i ostavite preko noći u frižideru. Podelite testo na 3 jednaka dela, pa svaki razvucite na debljinu oko pola centimetra. Zatim isecite na 9 jednakih trouglova. Dodajte po kašiku džema u širi deo pa umotajte kiflice. Kiflice ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju, tople kiflice valjajte u šećer u prahu.
Možda vas zanima:
BUNAR KIFLICE PO PRABAKINOM RECEPTU Mirisom i ukusom vraćaju u detinjstvo
Mekane i vazdušaste, najbolje odmah stavite duplu meru.
MIRISNE CIMET ROLNICE BOLJE OD SVAKE ŠTRUDLE Polovina nestane dok su još u plehu
Savršeno idu uz kafu ili čaj.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
CIMET ROLNICE ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Mekane i mirisne, a tope se u ustima
Super idu uz šoljicu kafe.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)