DOMAĆE KIFLICE SA MAKOM RAZVALJUJU UKUSOM Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Sočne i mirisne, smažu se očas posla.
Potrebno je:
Za testo:
- 500 g brašna
- 250 g putera
- 200 ml mleka
- 1 jaje
- 1 kašika šećera
- 1 kockica kvasca
- prstohvat soli
Za fil:
- 200 g mlevenog maka
- 150 g šećera
- 150 ml mleka
- 1 kesica vanilinog šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Razmutite kvasac sa šećerom u mlakom mleku pa ostavite 10 minuta da se aktivira. Dodajte so u brašno, jaja,puter sečen na kockice i nadošli kvasac. Zatim umesite glatko testo i ostavite ga da naraste oko 1 sat. Mleko skuvajte sa šećerima pa umešajte mak i kuvajte par minuta, dok se ne zgusne. Onda ostavite da se ohladi. Podelite testo na loptice pa svaku razvucite u krug i secite na trougliće. Preko svake stavite kašičicu fila pa urolajte u kiflicu. Onda kiflice poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite kiflice 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
BUNAR KIFLICE IZ BAKINE KUHINJE PRHKE I NEODOLJVE Zbog njih i komšije dolaze nepozvane
Mekane i mirisne, savršene za sve prilike.
GURMANSKE KIFLICE SA SLANINOM Polizaćete i tanjir koliko su slasne
Mirisne, mekane i sočne, a bićete siti satima.
DOMAĆE KIFLICE SA MERAMA NA ŠOLJE Nema ko ih ne voli
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
KIFLICE SA RATLUKOM PONOS TURSKE Gotove dok pristavite kafu, a neodoljive
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)