DOMAĆE KIFLICE SA MAKOM RAZVALJUJU UKUSOM Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane

Ivana Pavlović

17:30

Sezonski recepti 0

Sočne i mirisne, smažu se očas posla.

kiflice sa makom
Shutterstock

Potrebno je:
Za testo:

  • 500 g brašna
  • 250 g putera
  • 200 ml mleka
  • 1 jaje
  • 1 kašika šećera
  • 1 kockica kvasca
  • prstohvat soli

Za fil:

  • 200 g mlevenog maka
  • 150 g šećera
  • 150 ml mleka
  • 1 kesica vanilinog šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Razmutite kvasac sa šećerom u mlakom mleku pa ostavite 10 minuta da se aktivira. Dodajte so u brašno, jaja,puter sečen na kockice i nadošli kvasac. Zatim umesite glatko testo i ostavite ga da naraste oko 1 sat. Mleko skuvajte sa šećerima pa umešajte mak i kuvajte par minuta, dok se ne zgusne. Onda ostavite da se ohladi. Podelite testo na loptice pa svaku razvucite u krug i secite na trougliće. Preko svake stavite kašičicu fila pa urolajte u kiflicu. Onda kiflice poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite kiflice 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading