TETKA RUŽINE KOCKE Kremasti kolač za koji će vam svi tražiti recept!
Kombinacija kakao kore i fila od vanila je savršena.
Tetka Ružine kocke
Sastojci:
Kora:
5 belanaca
150 g šećera
150 g brašna
3 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
50 ml mleka
1 vanilin šećer
Fil:
5 žumanaca
500 ml mleka
250 g margarina
7 kašika šećera
1 kesica pudinga od vanile
2 kašike gustina
2 štangle čokolade
Priprema:
Belanaca i šećer umutite u čvrst sneg. Dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo i dobro umutite u glatku smesu. Sipajte u podmazan pravougaoni pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 40-50 minuta. Toplu koru prelijte mlakim mlekom u koje je razmućen vanilin šećer.
Fil: Žumanca umutite penasto sa šećerom, dodajte gustin i prah za puding, pa sipajte u prokuvalo mleko. Kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Ohladite i dodajte umućen margarin. Rasporedite fil preko kore. Odozgo izrendajte sitno dve štangle čokolade.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
VOĆNA FANTAZIJA Kolač sa dva fila i crvenim želeom oboriće vas s nogu!
Izdašan kolač koji se brzo napravi odličan je za porodična okupljanja
JOGURT KOLAČ Brzi mekani biskvit sa merama na čaše, svima uspe!
Kolač možete posuti šećerom u prahu ili premazati džemom.
KOLAČ SEDMO NEBO Baš tako ćete se osećati kada pojedete jedno kremasto parče!
Provereni recept za kolač koji zavoli svako ko ga jednom proba!
NE ZNA SE DA LI SU LEPŠE ILI SLAĐE! Brze korpice punjene kremom i voćem
Odlična poslastica kojom ćete poslužiti goste.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)