DA CELA KUĆA MIRIŠE NA DOBRA STARA VREMENA Starinski recept za punjene pečene jabuke
Tradicionalni recept za pečene jabuke punjene orasima koji će vas podsetiti na najlepše ukuse i mirise iz bakine kuhinje...
Jabuke punjene orasima i medom
Sastojci:
6 srednjih jabuka
1 kašika putera
1 kašika meda
1 kašika cimeta
120 g mlevenih oraha
sok od jednog limuna
prženi lešnici,
2 kašičice putera
3 kašike meda
Priprema:
Jabuke operite, odsecite im vrh, nožem i kašikom izdubite deo gde su semenke. Iseckajte prethodno izdubljeno meso jabuke. U manjoj činiji na laganoj vatri zagrejte kašiku putera, pa dodajte seckane jabuke, cimet i šećer. Kuvajte dok jabuke ne omekšaju. Zatim dodajte limunov sok i mlevene orahe, promešajte i ostavite na vatri još malo, tek toliko da se ukusi sjedine. Pečene lešnike iseckajte na komade. Zagrejte puter na laganoj vatri, pustite da provri, pa dodajte med, mešajte minut-dva, pa sklonite s ringle. Vreme je za punjene jabuke. Svaku jabuku iznutra pospite cimetom, pa do vrha napunite filom od oraha i pospite tostiranim lešnicima. Pecite jabuke oko 35 minuta na temperaturi od 180 do 200 stepeni. Još vruće prelijte ih vrućim sosom od meda i putera. Po želji stavite veliku kuglu sladoleda od vanile na vrh!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
KOKOS TORTA Mirisna poslastica koja uspeva svima, a budi sva čula
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
KNEDLE SA ČOKOLADOM Klasik na drugačiji način koji će obožavati i najmlađi
Slatke i drugačije, nema ko vam neće tražiti recept.
TART SA ŠLJIVAMA Mirisni voćni kolač od kog će vam poći voda na usta, za sve važne događaje
Sočan i sladak, ukućani će stajati u redu za još.
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
VANILA TIRAMISU Još kremastiji i sočniji od originala, a zamirisaće cela kuća
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kafe i slatkiša.
Komentari (0)