DA CELA KUĆA MIRIŠE NA DOBRA STARA VREMENA Starinski recept za punjene pečene jabuke

alo.rs/I. V.

13:31

Slatki kutak 0

Tradicionalni recept za pečene jabuke punjene orasima koji će vas podsetiti na najlepše ukuse i mirise iz bakine kuhinje...

jabuke
Shutterstock

 

Jabuke punjene orasima i medom

Sastojci:

6 srednjih jabuka

1 kašika putera

1 kašika meda

1 kašika cimeta

120 g mlevenih oraha

sok od jednog limuna

prženi lešnici,

2 kašičice putera

3 kašike meda

Priprema:

Jabuke operite, odsecite im vrh, nožem i kašikom izdubite deo gde su semenke. Iseckajte prethodno izdubljeno meso jabuke. U manjoj činiji na laganoj vatri zagrejte kašiku putera, pa dodajte seckane jabuke, cimet i šećer. Kuvajte dok jabuke ne omekšaju. Zatim dodajte limunov sok i mlevene orahe, promešajte i ostavite na vatri još malo, tek toliko da se ukusi sjedine. Pečene lešnike iseckajte na komade. Zagrejte puter na laganoj vatri, pustite da provri, pa dodajte med, mešajte minut-dva, pa sklonite s ringle. Vreme je za punjene jabuke. Svaku jabuku iznutra pospite cimetom, pa do vrha napunite filom od oraha i pospite tostiranim lešnicima. Pecite jabuke oko 35 minuta na temperaturi od 180 do 200 stepeni. Još vruće prelijte ih vrućim sosom od meda i putera. Po želji stavite veliku kuglu sladoleda od vanile na vrh!
 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading