VREDI PROBATI Famozni čokoladni kolač bez glutena, idealan za zaposlene mame.
Ovaj kolač od čokolade mogao bi biti vaš broj jedan izbor kada vas uhvati želja za pravim, rapsodičnim desertom.

Sastojci:
270 g crne čokolade (70% kakaoa)
8 belanaca
250 ml neutralne pavlake
50 g šećera
malo soli
Za fil:
1puding od vanile (skuvan u 400 ml mleka)
250 g putera
200 g šećera u prahu
120 g crne čokolade (70% kakao)
Priprema:
Rastopite čokoladu u zagrijanoj pavlaci, na laganoj vatri. Posebno umutite belanca s malo soli i šećera. Spojte t dve smese i sipajte u pleh obložen pek-papirom. Pecite na 75 stepeni Celzijusa 15 minuta. Kada je biskvit pečen, izvadite ga iz pleha i ostavite da se ohladi te ga isecite a četiri jednaka dela. Skuvajte puding, prekrijte ga prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Umutite puter i šećer pa dodati ohlađen puding. Odvojiti trećinu smese, a u ostatak staviti ohlađenu otopljenu čokoladu. Ovom smesom premažite prvi i treći sloj torte, a ostatak ostavite za dekoraciju. Za centar torte ostavite odvojenu trećinu smese (bez čokolade), koju nanesite pre završnog ukrašavanja čokoladnim kremom. Biskvit se može umotati i kao rolat, sa filom u sredini.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.


DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.

NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
Komentari (0)