VREDI PROBATI Famozni čokoladni kolač bez glutena, idealan za zaposlene mame.

alo.rs/I. V.

07:15

Slatki kutak 0

Ovaj kolač od čokolade mogao bi biti vaš broj jedan izbor kada vas uhvati želja za pravim, rapsodičnim desertom.

VREDI PROBATI Famozni čokoladni kolač bez glutena, idealan za zaposlene mame.
Shutterstock

 


Sastojci: 

270 g crne čokolade (70% kakaoa)

8 belanaca 

250 ml neutralne pavlake

50 g šećera

malo soli

Za fil:

1puding od vanile (skuvan u 400 ml mleka)

250 g putera

200 g šećera u prahu 

120 g crne čokolade (70% kakao)

Priprema:

Rastopite čokoladu u zagrijanoj pavlaci, na laganoj vatri. Posebno umutite belanca s malo soli i šećera. Spojte t dve smese i sipajte u pleh obložen pek-papirom. Pecite na 75 stepeni Celzijusa 15 minuta. Kada je biskvit pečen, izvadite ga iz pleha i ostavite da se ohladi te ga isecite a četiri jednaka dela. Skuvajte puding, prekrijte ga prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Umutite puter i šećer pa dodati ohlađen puding. Odvojiti trećinu smese, a u ostatak staviti ohlađenu otopljenu čokoladu. Ovom smesom premažite prvi i treći sloj torte, a ostatak ostavite za dekoraciju. Za centar torte ostavite odvojenu trećinu smese (bez čokolade), koju nanesite pre završnog ukrašavanja čokoladnim kremom. Biskvit se može umotati i kao rolat, sa filom u sredini.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading