ZADOVOLJITE SVOJA NEPCA Čoko kolač sa JEDNIM dodatkom postaće vaša omiljena poslastica
Idealno za popodnevnu užinu.

Čokoladni kolač
Možda vas zanima:

ŠARENOLIKOST NA TANJIRU Punč torta za sve sladokusce
Ukus je neprevaziđen.

NEĆETE MOĆI DA PRESTANETE DA IH JEDETE Palačinke sa neodoljivim kremom
Potrudićete se da ispadnu najukusnije moguće.

NEOBIČNA SUPA Potreban vam je fazan i spremićete odličan obrok!
Nećete omašiti sa sastojcima.

DESERT KOJI NAJAVLJUJE PROLEĆE Kruške sa prelivom od ruma ulepšaće vam nedeljno popodne
Neka vam najmlađi pomognu oko pripreme, lako je.
Sastojci:
6 jaja
12 kašika šećera
125g margarina
1 kesica praška za pecivo
1 kesica cimeta
200 g mlevenog maka
Za glazuru:
100 g čokolade
100 ml slatke pavlake
Priprema:
U jednu činiju stavite žumanca, u drugu belanca, a u treću maslac. U žumanca dodajte šest kašika šećera i umutite mikserom dok ne dobijete čvrst sneg. Maslac penasto umutite. Sjedinite mikserom žumanca i maslac. Dodajte mak pomešan s cimetom i praškom za pecivo, pa umutite. Belanca umutite u čvrstu penu sa šest kašika šećera. Kašikom dodajte umućena belanca u masu s makom i lagano izmešajte kašikom. Pecite u podmazanom plehu na 200 stepeni. Glazura: Pavlaku lagano zagrejte (do pred ključanje), pa
sklonite sa vatre i ubacite izlomljenu čokoladu. Izmešajte dobro i prelijte preko kolača.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LAVA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Klasik u punom sjaju, kao osmišljen za dolazak iznenadnih gostiju
Kremast i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.

NAJLAKŠI RECEPT ZA TIRAMISU U ČAŠI Jednostavnije od ovoga ne može
Jednostavni italijanski slatkiš kao osmišljen za iznenadne goste.

NAJBOLJE POSNE KROFNE Jedini recept koji će vam ikada trebati
Mekane i pufnaste, biće baš kao bakine.

MEDENJACI Mekani i ukusni, a super idu uz čaj ili kafu
Bićete oduševljeni ukusom, a zasladiće vas u trenu.

STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Sočan i mekan, a med mu daje poseban šmek.
Komentari (0)