ZADOVOLJITE SVOJA NEPCA Čoko kolač sa JEDNIM dodatkom postaće vaša omiljena poslastica
Idealno za popodnevnu užinu.
Čokoladni kolač
Sastojci:
6 jaja
12 kašika šećera
125g margarina
1 kesica praška za pecivo
1 kesica cimeta
200 g mlevenog maka
Za glazuru:
100 g čokolade
100 ml slatke pavlake
Priprema:
U jednu činiju stavite žumanca, u drugu belanca, a u treću maslac. U žumanca dodajte šest kašika šećera i umutite mikserom dok ne dobijete čvrst sneg. Maslac penasto umutite. Sjedinite mikserom žumanca i maslac. Dodajte mak pomešan s cimetom i praškom za pecivo, pa umutite. Belanca umutite u čvrstu penu sa šest kašika šećera. Kašikom dodajte umućena belanca u masu s makom i lagano izmešajte kašikom. Pecite u podmazanom plehu na 200 stepeni. Glazura: Pavlaku lagano zagrejte (do pred ključanje), pa
sklonite sa vatre i ubacite izlomljenu čokoladu. Izmešajte dobro i prelijte preko kolača.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ŠARENOLIKOST NA TANJIRU Punč torta za sve sladokusce
Ukus je neprevaziđen.
NEĆETE MOĆI DA PRESTANETE DA IH JEDETE Palačinke sa neodoljivim kremom
Potrudićete se da ispadnu najukusnije moguće.
NEOBIČNA SUPA Potreban vam je fazan i spremićete odličan obrok!
Nećete omašiti sa sastojcima.
DESERT KOJI NAJAVLJUJE PROLEĆE Kruške sa prelivom od ruma ulepšaće vam nedeljno popodne
Neka vam najmlađi pomognu oko pripreme, lako je.
BRZA BAJADERA Gotova za 20 minuta, posna, a topi se u ustima
Ni malo ne zaostaje za originalom, slatka i neodoljiva.
NAJBRŽI TIRAMISU NA SVETU Treba vam samo 40 sekundi i recept Gordona Remzija
Gordon Remzi je podelio recept za čuveni desert sa kafom, kolač Tiramisu. Neće vam trebati ni ceo minut a uživaćete u kremastom zadovoljstvu.
POSNI REZANCI SA ORASIMA Tako jednostavan a ukusan desert, zamirisaće cela kuća
Drugačiji slatkiš osvojiće i one koji ne vole slatko.
BAKLAVA Klasik bez premca koji miriše na detinjstvo i bakinu kuhinju
Desert koji sa godinama samo dobija na popularnosti, možete da ga pravite i u dane Uskršnjeg posta.
POSNA BARON TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, magija u svakom zalogaju
Ako volite Baron tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju. Kremasta fantazija raspametiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)