MOGU BITI I MRSNE I POSNE Rum bombice prave se za 15 minuta
Poslužite nenajavljene goste.
Rum bombice
Sastojci:
Za testo:
2 jajeta
10 kašika šećera
10 kašika brašna
10 kašika mleka
10 kašika ulja
1/2 praška za pecivo
Ostalo:
150 g margarina
100 g čokolade
50 ml ruma
100 g kokosa
Za dekoraciju:
50 g kokosa
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, mleko i brašno pomešano sa praškom za pecivo, pa pecite u nekom
manjem plehu na 220 stepeni oko 20 minuta. Testo prohladite, pa izmrvite. Prelijte ga rastopljenom čokoladom i margarinom, dodajte rum i kokos. Umesite smesu od svih sastojaka i ako vam se čini da je previše suva, dodajte malo tople vode. Prohladite smesu, pa pravite bombice, koje ćete uvaljati u kokos.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ŠARENOLIKOST NA TANJIRU Punč torta za sve sladokusce
Ukus je neprevaziđen.
NEĆETE MOĆI DA PRESTANETE DA IH JEDETE Palačinke sa neodoljivim kremom
Potrudićete se da ispadnu najukusnije moguće.
NEOBIČNA SUPA Potreban vam je fazan i spremićete odličan obrok!
Nećete omašiti sa sastojcima.
DESERT KOJI NAJAVLJUJE PROLEĆE Kruške sa prelivom od ruma ulepšaće vam nedeljno popodne
Neka vam najmlađi pomognu oko pripreme, lako je.
NEODOLJIVE KEKS KUGLICE OD SAMO 3 SASTOJKA Tope se u ustima, a posne
Gotove začas, a nestaće sa stola odmah.
POSNA ROZEN TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a kao stvorena za uživanje
Ako volite klasičnu rozen tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju.
BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA NA "ČAŠE" Lagan i preukusan, pravi raj za sladokusce
Brzi i neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA ŽELE BONBONAMA Brza i nepečena poslastica koja vraća u dane detinjstva
Fenomenalna torta uspeće i potpunim početnicima.
ŠAH TORTA Starinska poslastica za sva vremena i prilike, a zbog izgleda će je obožavati najmlađi
Nekada je bila neizostavni deo svake svečanosti, a danas je zaboravljena.
Komentari (0)