ZASLADITE SEBI NEDELJU Vikend je pravi dan da ulepšate popodne celoj porodici
Sa čokoladom je neodoljiv.

Sladoled od čokolade
Sastojci:
200 g tamne čokolade
5 žumanaca
1/2 šoljice šećera
500 ml mleka
Priprema:
Tamnu čokoladu otopite na pari. U drugoj posudi dobro izmešajte žumanca i šećer (možete koristiti i onaj u prahu). Nakon što ste dobro istukli žumanca lagano dodajte mleko i mešajte. Smesu prebacite u manji lonac te dodajte istopljenu čokoladu. Mešajte na laganoj vatri dok se sastojci ne povežu, te skinite s vatre pre vrenja. Ostavite je nekoliko minuta da se ohladi i prebacite je u zamrznutu limenu posudu, koju ste držali barem nekoliko sati u zamrzivaču. Sve dobro promešajte i stavite u zamrzivač na 45 minuta. Izvadite smesu koja se već lagano stisnula, brzo je promešajte i vratite u zamrzivač na još 45 minuta. Ponovo je izvadite i ponovite
postupak, te vratite u zamrzivač i pustite još sat i po dok se potpuno ne stisne. Na ovaj način izbeći ćete stvaranje kristala leda i dobićete ukusni kremasti sladoled.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PAUNOVO OKO JE SAVRŠENA POSLASTICA Rolat koji fascinantnim ukusom očarava
Baš kao i istoimena prica.

DESERT SA FILIPINA DOPAŠĆE SE SVIMA Poslastica neobičnog imena osvojiće vas na prvi griz!
Rashladite se u toplim danima koji dolaze.

JEDAN JE OD OMILJENIH Sladoled od straćatele se lako pravi, a brzo pojede
Oduševićete se koliko je lepši nego kupovni.

PALAČINKE SA CIMETOM Jednostavne, brze i sočne, zamirisaće cela kuća
Naprave se brzo, a pojedu odmah.

BEČKA ŠTRUDLA Mirisna poslastica sa jabukama oboriće s nogu sve koji je budu probali
Nema ko vam neće tražiti recept.

NEODOLJIVA NUGAT TORTA Kremasta i bombastična, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko
Toliko je ukusna, nema ko će joj odoleti.


SLATKE KROFNICE SA SIROM RAJ ZA NEPCA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Klasik na drugačiji način, ukusa koji priča priče.
Komentari (0)