ZASLADITE SEBI NEDELJU Vikend je pravi dan da ulepšate popodne celoj porodici
Sa čokoladom je neodoljiv.
Sladoled od čokolade
Sastojci:
200 g tamne čokolade
5 žumanaca
1/2 šoljice šećera
500 ml mleka
Priprema:
Tamnu čokoladu otopite na pari. U drugoj posudi dobro izmešajte žumanca i šećer (možete koristiti i onaj u prahu). Nakon što ste dobro istukli žumanca lagano dodajte mleko i mešajte. Smesu prebacite u manji lonac te dodajte istopljenu čokoladu. Mešajte na laganoj vatri dok se sastojci ne povežu, te skinite s vatre pre vrenja. Ostavite je nekoliko minuta da se ohladi i prebacite je u zamrznutu limenu posudu, koju ste držali barem nekoliko sati u zamrzivaču. Sve dobro promešajte i stavite u zamrzivač na 45 minuta. Izvadite smesu koja se već lagano stisnula, brzo je promešajte i vratite u zamrzivač na još 45 minuta. Ponovo je izvadite i ponovite
postupak, te vratite u zamrzivač i pustite još sat i po dok se potpuno ne stisne. Na ovaj način izbeći ćete stvaranje kristala leda i dobićete ukusni kremasti sladoled.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PAUNOVO OKO JE SAVRŠENA POSLASTICA Rolat koji fascinantnim ukusom očarava
Baš kao i istoimena prica.
DESERT SA FILIPINA DOPAŠĆE SE SVIMA Poslastica neobičnog imena osvojiće vas na prvi griz!
Rashladite se u toplim danima koji dolaze.
JEDAN JE OD OMILJENIH Sladoled od straćatele se lako pravi, a brzo pojede
Oduševićete se koliko je lepši nego kupovni.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)