ZASLADITE SEBI NEDELJU Vikend je pravi dan da ulepšate popodne celoj porodici

Alo.rs

11:00

Slatki kutak 0

Sa čokoladom je neodoljiv.

ZASLADITE SEBI NEDELJU Vikend je pravi dan da ulepšate popodne celoj porodici
unsplash.com

Sladoled od čokolade

Sastojci:

200 g tamne čokolade

5 žumanaca

1/2 šoljice šećera

500 ml mleka

Priprema:

Tamnu čokoladu otopite na pari. U drugoj posudi dobro izmešajte žumanca i šećer (možete koristiti i onaj u prahu). Nakon što ste dobro istukli žumanca lagano dodajte mleko i mešajte. Smesu prebacite u manji lonac te dodajte istopljenu čokoladu. Mešajte na laganoj vatri dok se sastojci ne povežu, te skinite s vatre pre vrenja. Ostavite je nekoliko minuta da se ohladi i prebacite je u zamrznutu limenu posudu, koju ste držali barem nekoliko sati u zamrzivaču. Sve dobro promešajte i stavite u zamrzivač na 45 minuta. Izvadite smesu koja se već lagano stisnula, brzo je promešajte i vratite u zamrzivač na još 45 minuta. Ponovo je izvadite i ponovite 
postupak, te vratite u zamrzivač i pustite još sat i po dok se potpuno ne stisne. Na ovaj način izbeći ćete stvaranje kristala leda i dobićete ukusni kremasti sladoled.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading