SVA JE KREMASTA! Čokoladna torta od samo 2 sastojka, nema šanse da ne uspe!

Trpeza/ V.V.

16:40

Slatki kutak 0

Odlična torta za početnike u kuhinji, jer se lako pravi, a veoma je ukusna.

SVA JE KREMASTA! Čokoladna torta od samo 2 sastojka, nema šanse da ne uspe!
Shutterstock

Sastojci:

150 g čokolade sa 70% kakaoa

5 jaja

Za glazuru:

100 g čokolade sa 70% kakaoa

Priprema:

Istopite čokoladu na pari. Umutite čvrst sneg od belanaca. Posebno umutite penasto žumanca i polako dodajte istopljenu čokoladu. Dodajte nekoliko kašika umućenih belanaca, izmešajte kašikom, pa sipajte preostala belanca i izmešajte. Sipajte u kalup za tortu obložen papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni 8 minuta. Ostavite da se torta ohladi u kalupu na sobnoj temperaturi, pa je stavite u frižider najmanje 12 sati. Izvadite iz kalupa i prelijte glazurom od čokolade koju ste istopili na pari. Po želji, možete je ukrasiti voćem ili šlagom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading