SVA JE KREMASTA! Čokoladna torta od samo 2 sastojka, nema šanse da ne uspe!
Odlična torta za početnike u kuhinji, jer se lako pravi, a veoma je ukusna.
Sastojci:
150 g čokolade sa 70% kakaoa
5 jaja
Za glazuru:
100 g čokolade sa 70% kakaoa
Priprema:
Istopite čokoladu na pari. Umutite čvrst sneg od belanaca. Posebno umutite penasto žumanca i polako dodajte istopljenu čokoladu. Dodajte nekoliko kašika umućenih belanaca, izmešajte kašikom, pa sipajte preostala belanca i izmešajte. Sipajte u kalup za tortu obložen papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni 8 minuta. Ostavite da se torta ohladi u kalupu na sobnoj temperaturi, pa je stavite u frižider najmanje 12 sati. Izvadite iz kalupa i prelijte glazurom od čokolade koju ste istopili na pari. Po želji, možete je ukrasiti voćem ili šlagom.
Možda vas zanima:
SVETSKI DAN ČOKOLADE proslavite najlepšom ČOKOLADNOM TORTOM u koju ćete se zaljubiti na prvi zalogaj
Ako želite da se zasladite ili proslavite neki važan datum, ova torta od čokolade i milerama je pravi izbor.
Gotova za samo 5 minuta SLADOLED TORTA OD SAMO 3 SASTOJKA da rashladi i oduševi (video)
Ova brza i ukusna sladoled-torta pravi se od samo tri sastojka a priprema traje bukvano 5 minuta
SLATKA FANTAZIJA Čokoladna torta koja će oduševiti goste, a posebno decu
Ima tri kore i fil, ali se brzo pravi.
ČOKOLADNA TORTA ZA 5 MINUTA Mere su na kašiku, peče se u mikrotalasnoj i svima uspe!
Sočna torta bogatog ukusa.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
NEODOLJIVE KEKS KUGLICE OD SAMO 3 SASTOJKA Tope se u ustima, a posne
Gotove začas, a nestaće sa stola odmah.
POSNA ROZEN TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a kao stvorena za uživanje
Ako volite klasičnu rozen tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju.
BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA NA "ČAŠE" Lagan i preukusan, pravi raj za sladokusce
Brzi i neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)