OVO JE PRAVO SAVRŠENSTVO! Čokoladni kolač sa višnjama i još preliven sirupom
Brzo se pravi, a veoma je sočan.
Sastojci:
200 g odmrznutih očišćenih višanja
3 jajeta
3 čaše brašna
1,5 čaša šećera
1 čaša (od 200 ml) jogurta
1 čaša ulja
4 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
1 kašika ruma
Za preliv:
100 g šećera
125 ml vode
1 kašika kakaoa
Priprema:
Sve sastojke za kolač (osim višanja) staviti u činiju i umutiti mikserom. Dodati oceđene višnje i izmešati varjačom. Sipati u podmazan pleh i peći 30 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Preliv: Staviti u šerpu vodu, šećer i kakao i mešati na tihoj vatri dok se šećer istopi i sve sjedini. Kolač izbockati nožem i preliti vrućim prelivom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MRAMORNI KOLAČ SA BRESKVAMA Razmazite ukućane i napravite im ovaj prelepi slatkiš
Izgleda divno, a topi se u ustima.
MRAMORNI KOLAČ S MERAMA NA KAŠIKU Lako se napravi, a pojede se brzinom svetlosti!
Mekani kolač koji deca obožavaju.
PITA SA VIŠNJAMA I PLAZMOM Klasična poslastica od gotovih kora urola se začas, a ukus je božanstven!
Spoj voća i keksa daje ovoj piti poseban ukus.
JEFTIN KOLAČ, A PRAVI SE NA BRZAKA Mekani biskvit koji se samo umuti u jednoj činiji i ispeče!
Kolač možete da premažete džemom ili pospete šećerom u prahu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)