OVO JE PRAVO SAVRŠENSTVO! Čokoladni kolač sa višnjama i još preliven sirupom
Brzo se pravi, a veoma je sočan.
Sastojci:
200 g odmrznutih očišćenih višanja
3 jajeta
3 čaše brašna
1,5 čaša šećera
1 čaša (od 200 ml) jogurta
1 čaša ulja
4 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
1 kašika ruma
Za preliv:
100 g šećera
125 ml vode
1 kašika kakaoa
Priprema:
Sve sastojke za kolač (osim višanja) staviti u činiju i umutiti mikserom. Dodati oceđene višnje i izmešati varjačom. Sipati u podmazan pleh i peći 30 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Preliv: Staviti u šerpu vodu, šećer i kakao i mešati na tihoj vatri dok se šećer istopi i sve sjedini. Kolač izbockati nožem i preliti vrućim prelivom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MRAMORNI KOLAČ SA BRESKVAMA Razmazite ukućane i napravite im ovaj prelepi slatkiš
Izgleda divno, a topi se u ustima.
MRAMORNI KOLAČ S MERAMA NA KAŠIKU Lako se napravi, a pojede se brzinom svetlosti!
Mekani kolač koji deca obožavaju.
PITA SA VIŠNJAMA I PLAZMOM Klasična poslastica od gotovih kora urola se začas, a ukus je božanstven!
Spoj voća i keksa daje ovoj piti poseban ukus.
JEFTIN KOLAČ, A PRAVI SE NA BRZAKA Mekani biskvit koji se samo umuti u jednoj činiji i ispeče!
Kolač možete da premažete džemom ili pospete šećerom u prahu.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)