PAUNOVO OKO JE SAVRŠENA POSLASTICA Rolat koji fascinantnim ukusom očarava

Alo.rs

17:00

Slatki kutak 0

Baš kao i istoimena prica.

PAUNOVO OKO JE SAVRŠENA POSLASTICA Rolat koji fascinantnim ukusom očarava
Shutterstock

Paunovo oko

Sastojci:

Kora:

7 jaja

7 kašika šećera

2 kašike kakaoa

3 kašike brašna

1/2 kašičice sode bikarbone

Za krem I i II:

4 jaja

4 kašike šećera

4 kašike brašna

100-150 g šećera

300 ml mleka

250 g margarina

2-3 rebra čokolade (može i više)

Priprema:

Umutiti žumanca sa pola količine šećera, pa dodati brašno, kakao i sodu bikarbonu. Posebno ulupati belanca u čvrst sneg s ostatkom šećera i sve sjediniti lagano varjačom. Veliki pleh od rerne obložiti papirom za pečenje, pa izliti smesu i peći nekih 20 minuta na 180 stepeni. Pečen biskvit uviti zajedno sa papirom.
Ulupati jaja sa šećerom za fil, te dodati brašno, umutiti, dodati zatim i mleko, pa sve sjediniti. Staviti na laganu vatru i uz mešanje skuvati krem. Biće prvo sa sitnim grudvicama da bi se kasnije sve sjedinilo. Potpuno ga ohladiti. Ulupati margarin, pa mu dodati ohlađen krem i sve umutiti. Podeliti krem na dva dela, pa u jedan deo dodati otopljenu čokoladu. Odviti koru, skinuti papir i premazati prvo sa svetlim, pa zatim sa tamnim filom i sve ponovo čvrsto uviti. Staviti u frižider nekoliko sati da odstoji, pa služiti ili dekorisati.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading