PAUNOVO OKO JE SAVRŠENA POSLASTICA Rolat koji fascinantnim ukusom očarava
Baš kao i istoimena prica.
Paunovo oko
Sastojci:
Kora:
7 jaja
7 kašika šećera
2 kašike kakaoa
3 kašike brašna
1/2 kašičice sode bikarbone
Za krem I i II:
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike brašna
100-150 g šećera
300 ml mleka
250 g margarina
2-3 rebra čokolade (može i više)
Priprema:
Umutiti žumanca sa pola količine šećera, pa dodati brašno, kakao i sodu bikarbonu. Posebno ulupati belanca u čvrst sneg s ostatkom šećera i sve sjediniti lagano varjačom. Veliki pleh od rerne obložiti papirom za pečenje, pa izliti smesu i peći nekih 20 minuta na 180 stepeni. Pečen biskvit uviti zajedno sa papirom.
Ulupati jaja sa šećerom za fil, te dodati brašno, umutiti, dodati zatim i mleko, pa sve sjediniti. Staviti na laganu vatru i uz mešanje skuvati krem. Biće prvo sa sitnim grudvicama da bi se kasnije sve sjedinilo. Potpuno ga ohladiti. Ulupati margarin, pa mu dodati ohlađen krem i sve umutiti. Podeliti krem na dva dela, pa u jedan deo dodati otopljenu čokoladu. Odviti koru, skinuti papir i premazati prvo sa svetlim, pa zatim sa tamnim filom i sve ponovo čvrsto uviti. Staviti u frižider nekoliko sati da odstoji, pa služiti ili dekorisati.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZASLADITE SEBI NEDELJU Vikend je pravi dan da ulepšate popodne celoj porodici
Sa čokoladom je neodoljiv.
ODLIČNO IDU UZ ČAJ ILI KAFU Brzi i ukusni keksići sa čokoladom
Lako se prave, i deca će ih zavoleti.
NAJUKUSNIJI DESERT SA JAGODAMA Samo pomešajte sastojke, urolajte i dobićete prekrasnu poslasticu
Oduševiće sve koji vole ovo voće.
MEKANI BISKVIT, A SLADAK FIL Rolat od svima omiljenog voća napravićete odmah!
Pustite da vas očara ukus.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
Komentari (0)