PAUNOVO OKO JE SAVRŠENA POSLASTICA Rolat koji fascinantnim ukusom očarava
Baš kao i istoimena prica.
Paunovo oko
Sastojci:
Kora:
7 jaja
7 kašika šećera
2 kašike kakaoa
3 kašike brašna
1/2 kašičice sode bikarbone
Za krem I i II:
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike brašna
100-150 g šećera
300 ml mleka
250 g margarina
2-3 rebra čokolade (može i više)
Priprema:
Umutiti žumanca sa pola količine šećera, pa dodati brašno, kakao i sodu bikarbonu. Posebno ulupati belanca u čvrst sneg s ostatkom šećera i sve sjediniti lagano varjačom. Veliki pleh od rerne obložiti papirom za pečenje, pa izliti smesu i peći nekih 20 minuta na 180 stepeni. Pečen biskvit uviti zajedno sa papirom.
Ulupati jaja sa šećerom za fil, te dodati brašno, umutiti, dodati zatim i mleko, pa sve sjediniti. Staviti na laganu vatru i uz mešanje skuvati krem. Biće prvo sa sitnim grudvicama da bi se kasnije sve sjedinilo. Potpuno ga ohladiti. Ulupati margarin, pa mu dodati ohlađen krem i sve umutiti. Podeliti krem na dva dela, pa u jedan deo dodati otopljenu čokoladu. Odviti koru, skinuti papir i premazati prvo sa svetlim, pa zatim sa tamnim filom i sve ponovo čvrsto uviti. Staviti u frižider nekoliko sati da odstoji, pa služiti ili dekorisati.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZASLADITE SEBI NEDELJU Vikend je pravi dan da ulepšate popodne celoj porodici
Sa čokoladom je neodoljiv.
ODLIČNO IDU UZ ČAJ ILI KAFU Brzi i ukusni keksići sa čokoladom
Lako se prave, i deca će ih zavoleti.
NAJUKUSNIJI DESERT SA JAGODAMA Samo pomešajte sastojke, urolajte i dobićete prekrasnu poslasticu
Oduševiće sve koji vole ovo voće.
MEKANI BISKVIT, A SLADAK FIL Rolat od svima omiljenog voća napravićete odmah!
Pustite da vas očara ukus.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)