KOLAČ KOJI SE NE PEČE Čokoladne kocke sa keksom, gotove su za 20 minuta
Kada nemate vremena, a jede vam se nešto slatko, napravite ovaj kolač.
Sastojci:
400 g keksa pti ber ili sličnog
100 g čokolade za kuvanje
125 g maslaca
400 ml vode
3 kašike šećera
Glazura:
100 ml slatke pavlake
100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
U šerpu stavite vodu, šećer, maslac i čokoladu. Mešajte na srenje jakoj vatri dok se sastojci ne istope i sjedine. Stavite izlomljen keks i izmešajte. Smesu sipajte u manji pleh i izravnajte.
Glazura: Slatku pavlaku zagrejte do ključanja, sklonite sa šporeta pa dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Prelijte kolač i izravnajte. Kada se ohladi i stegne isecite na kocke.
Možda vas zanima:
KOLAČ KOJI SE NE PEČE Slatkiš sa plazmom i bananama, gotov za 15 minuta
Poslastica za sve prilike.
BRZI ČOKOLADNI KOLAČ Od keksa i pudinga, ne peče se, a ukus savršen
Kolač je odličan kada nemate mnogo vremena, a jede vam se nešto slatko.
KOLAČ ZA 30 MINUTA Dekorativan i preukusan slatkiš od keksa i čokolade
Red keksa, red pudinga i gotov ukusan kolač.
VOĆNI KOLAČ BRZI GONZALES Gotov za 5 minuta, a topi se u ustima
Napravi se očas posla, a smaže u trenu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)