ŽERBO KOCKE Prhke kore i fil od oraha i džema daju ovom starinskom kolaču bogati ukus
Poslužite ga uz omiljeni napitak i uživajte.
Sastojci:
Kore:
400 g brašna
200 g putera
1 jaje
2 kašike šećera
1 kocka kvasca
Fil:
300 g mlevenih oraha
300 ml mleka
200 g džema od kajsija
100 g putera
100 g šećera u prahu
100 g šećera
Glazura:
100 g čokolade
50 g putera
3 kašike šećera
3 kašike vode
Priprema:
Kore: U brašno sipati pripremljeni nadošli kvasac (sa kašičicom šećera, brašna i malo tople vode). Dodati jaje, šećer i omekšali puter. Zamesiti testo, podeliti na tri dela i ostaviti pola sata. Potom razvući testo u tri tanke kore veličine pleha i ispeći na poleđini pleha.
Fil: Popariti orahe vrelim mlekom, dodati penasto umućen puter sa prah šećerom.
Ohlađene kore premazati džemom, posuti sa 50 g šećera, a preko naneti polovinu fila sa orasima. Staviti drugu koru, ponoviti postupak, i na kraju poklopiti trećom korom.
Peći kolač na 200 stepeni oko pola sata. Ohlađen kolač preliti glazurom od čokolade istopljenom sa puterom, šećerom i vodom.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)