PETROVDANSKI KOLAČ SA JABUKAMA Tradicionalna poslastica, koju domaćice u Srbiji vekovima spremaju za ovaj praznik
Praznik je u narodu je poznat pod imenom Petrovdan i za njega se vezuje veliki broj običaja, jedan od njih je i priprema posebnog kolača
Kolač sa jabukama petrovačama, sastojci:
- 4 manje jabuke, (petrovače, ako imate),
- 100 g margarina,
- 3 kašike džema po ukusu,
- 3 jaja,
- 250 g brašna,
- 2 vanilin šećera,
- 100 g šećera i
- 1 prašak za pecivo.
Kolač sa jabukama petrovačama, priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati omekšao margarin, brašno, vanillin šećer, džem i prašak za pecivo.
Testo izlijte u kalup, koji je dobro podmazan margarinom. Utisnuti onoliko celih jabuka koliko može da stane u pleh.
Zagrejati rernu na 180 stepeni i peći kolač oko 35 minuta.
Ko voli, kolač može preliti glazurom od čokolade ili samo šećerom u prahu.
ČOKOLADNI SUFLE Rapsodija ukusa na francuski način, za prave ljubitelje slatkiša
Neodoljiv i mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
AMERIČKE PALAČINKE Pufnaste, sočne i meke, popravljaju dan u trenu
Fenomenalne, sočne i neodoljive.
RUM TORTA Očaravajuća, nepečena poslastica skupog ukusa koja obara s nogu
Ako volite rum, ovu tortu ćete obožavati.
SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.
Komentari (0)