PETROVDANSKI KOLAČ SA JABUKAMA Tradicionalna poslastica, koju domaćice u Srbiji vekovima spremaju za ovaj praznik
Praznik je u narodu je poznat pod imenom Petrovdan i za njega se vezuje veliki broj običaja, jedan od njih je i priprema posebnog kolača
Kolač sa jabukama petrovačama, sastojci:
- 4 manje jabuke, (petrovače, ako imate),
- 100 g margarina,
- 3 kašike džema po ukusu,
- 3 jaja,
- 250 g brašna,
- 2 vanilin šećera,
- 100 g šećera i
- 1 prašak za pecivo.
Kolač sa jabukama petrovačama, priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati omekšao margarin, brašno, vanillin šećer, džem i prašak za pecivo.
Testo izlijte u kalup, koji je dobro podmazan margarinom. Utisnuti onoliko celih jabuka koliko može da stane u pleh.
Zagrejati rernu na 180 stepeni i peći kolač oko 35 minuta.
Ko voli, kolač može preliti glazurom od čokolade ili samo šećerom u prahu.
POSNA REFORMA Ako ne znate šta ćete slatko za slavu, nema boljeg izbora, ukusna kao i mrsna
Ni malo ne zaostaje za originalom, uzećete parče više.
DOMAĆI MEDENJACI Tope se u ustima, a spremaju se tako lako, uspeće i početnicima u kuhinji
Najlepši praznični kolačići
MEDVEĐE ŠAPE SA ORASIMA Neodoljivo mekani i mirisni kolači, uspevaju svima
Medveđe šape s orasima su suvi kolači koji se mogu jesti i do nekoliko dana
POSNA FIGARO OBLANDA Najlepši sitni kolač za Nikoljdan, topi se u ustima
Savršeno posluženje za posnu slavu
ČOKOLADNA ROZEN TORTA Pravi se za 10 minuta, a ima božanstven ukus, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite desert koji se pravi brzo, a izgleda fantastični i takav ukus ima, čokoladna rozen torta je idealan izbor.
Komentari (0)