NEODOLJIVE PRINCES KROFNE Spremaju se u tiganju i gotove su za deset minuta

Jelena Vukelić

11:04

Slatki kutak 0

Verovali ili ne princes krofne mogu se spremiti čak i u tiganju. Ukus će im biti savršen, a kako za fil ne koristimo puding, podsetiće vas na detinjstvo i topiće vam se u ustima.

princes krofne
Shutterstock

Potrebno je za  fil:

3 žumanca
30gr šećera
3 kescice vanilin šećera
20gr brašna
250ml mleka
15gr putera
malo arome vanile

Sastojci za testo:

300gr mekog brašna
80gr oštrog brašna
5gr soli
60gr šećera
60ml mlake vode
80ml mlakog mleka
30ml mlake pavlake
Dva manja jajeta
40gr putera na sobnoj temperaturi
5gr suvog kvasca

 

 

 

Priprema

Zagrejte mleko i puter u šerpi i pustite da proključa. Umešajte žumanca, šećer i brašno pa potom ulijte u mleko. Kada proključa, procedite kroz cediljku pa vratite da se krčka na laganoj vrati, sve vreme mešajući dok se smesa ne zgusne. Kada je smesa dovoljno gusta, ostavite da se hladi, a šerpu prekrijte folijom.

Brašnu dodajte  so, šećer i kvasac. Zagrejte mleko, vodu i pavlaku, ali ne da proključaju. U zagrejanu smesu dodajte brašno i mesite dok ne dobijete glatko i elastično testo. Potom dodajte puter koji je na sobnoj temperaturi i ponovo premesite.

Testo umotajte u plastičnu foliju i ostavite da odmara dok se ne udvostruči. Potom premesite, podelite na osam manjih delova i ostavite da stoji još 15 minuta Oklagijom razvucite u krug svaku kuglu testa, pa na sredinu stavite fil i preklopite.

Pecite u tiganju na što nižoj temperaturi. Tiganj preklopite poklopcem. Ako ipak želite da koristite rernu, pecite na oko 200 do 220 stepeni nekih 10 minuta.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading