APSOLUTNO FANTASTIČAN UKUS Kolač Šano-dušo, kombinacija lašnika i čokolade zadovoljstvo na kvadrat
Količina čokolade može da se dozira po vašem ukusu, ako vam se učini da je puno, onda odgore umesto ove meke glazure možete da stavite slatku pavlaku
Kombinacija lašnika i čokolade nekako uvek je rado probana, a u ovom misku je to krupnije blendiran ili seckan lešnik.
Količina čokolade može da se dozira po vašem ukusu, ako vam se učini da je puno, onda odgore umesto ove meke glazure možete da stavite slatku pavlaku, šlag krem ili nešto slično. Mada... zašto?
Potrebni sastojci:
Kora:
9 belanaca
prstohvat soli
200 gr šećera
1 žumance
1 puna kašika brašna
1 puna kašika kakaa
150 gr blendiranog lešnika
Fil:
8 žumanaca
13 kašika šećera
500 ml mleka
30 gr kakaa
60 gr gustina / skroba
250 gr maslaca
100 gr čokolade
100 gr blendiranog ili seckanog lešnika
Dekoracija po želji – kod nas meka glazura od čokolade:
100 gr čokolade
3 kašike ulja
3 kašike mleka
Priprema:
Belancima dodati prstohvat soli pa mutiti dok ne zapene. Dodavati postepeno šećer i umutiti čvrst šne. Dodati žumance i opet sve umutiti.
Krupnije blendiran ili seckan lešnik dodati belancima, odmah dodati i brašno i kakao i sve sjediniti.
DOMAĆI MEDENJACI Tope se u ustima, a spremaju se tako lako, uspeće i početnicima u kuhinji
Najlepši praznični kolačići
MEDVEĐE ŠAPE SA ORASIMA Neodoljivo mekani i mirisni kolači, uspevaju svima
Medveđe šape s orasima su suvi kolači koji se mogu jesti i do nekoliko dana
POSNA FIGARO OBLANDA Najlepši sitni kolač za Nikoljdan, topi se u ustima
Savršeno posluženje za posnu slavu
ČOKOLADNA ROZEN TORTA Pravi se za 10 minuta, a ima božanstven ukus, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite desert koji se pravi brzo, a izgleda fantastični i takav ukus ima, čokoladna rozen torta je idealan izbor.
ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Starinski recept "na čaše" koji se prenosi generacijama
Savršenstvo u jednom zalogaju
Komentari (0)