NAJTRAŽENIJI RECEPT ZA KOMPOT OD GROŽĐA Jednostavno se pravi, a ukus je neverovatno dobar
Sada je pravo vreme da ga napravite i tako tokom hladnih, zimskih meseci uživate u mirisu i okusu leta
Kompot od belog i crnog grožđa savršen je za zimu. Sada je pravo vreme da ga napravite i tako tokom hladnih, zimskih meseci uživate u mirisu i okusu leta.
Sastojci:
- 1 kg crnog grožđa
- 1 kg belog grožđa
- šećer
- 2 vanilin šećera
- voda
Priprema:
Grožđe skinuti sa peteljki, oprati i napuniti tegle. Na svaku teglu staviti po 2-3 kašike šećera (stvar ukusa), malo vanilin šećera i naliti vodom. Zatvoriti tegle i spuštati u veliku šerpu u kojoj je na dno stavljena krpa pa dodati vodu do zatvarača i staviti da se kuva. Kada voda počne da ključa isključiti šporet i ostaviti da se voda sva u šerpi ohladi. Kad je voda ohlađena izvaditi tegle i ostaviti na hladnom mestu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)