KO KAŽE DA PALENTA MORA BITI SLANA? Tradicionalno jelo sa okretom koje će oduševiti slatkoljupce, sprema se brzo i lako!

Ana Klikovac

10:40

Slatki kutak 0

Krem bananica palenta je san snova...

Recept
Printscreen/TikTok/nutrifitladies

Ako želite brzu i neodoljvo ukusnu poslasticu na pravom ste mestu. Danas smo za vas pripremili poseban recept koji sadrži jednu svima poznatu namirnicu- palentu. Palenta se obično konzumira kao slano jelo za doručak ili večeru, a ponekad i ručak. Međutim, ovoga puta donosimo recept za slatku palentu koja će vas apsolutno oduševiti!

Bez obzira da li želite da se zasladite nakon napornog dana ili da dan počnete na najslađi mogući način, ovo je definitivno poslastica za vas, a evo i kako da ga pripremite.

Recept je podelila stranica NutriFitLadies u svom TikTok video snimku koji možete pogledati ispod:

 

 

Sastojci:

  • 150ml mleka
  • 60g palente
  • 30g proteina sa ukusom vanile
  • 1 banana
  • 30g crne čokolade

 

Priprema: U zagrejano mleko sipajte palentu i mešajte dok se ne zgusne. U to dodajte jednu mericu proteina sa ukusom vanile i promešajte. Ispasirajte bananu i dodajte u je u smesu i sve to fino promešajte da se dobije lepa kremasta tekstura, zatim palentu prebacite u činiju i prelijte istopljenom čokoladom.

 

Bonus video:

 

@najzena.rs NajŽena vam gleda u šolju ☕ Pred vama su tri šoljice kafe. Vi intuitivno odaberite koja vas najviše privlači, pa da vidimo šta će se dešavati u kojoj grupici. Zapratite za part 2 #najžena #gledanjeusolju #fyp #foryou #žena ♬ original sound - Najzena.rs

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading