NAJLEPŠA JESENJA POSLASTICA Domaći kesten pire sa šlagom, ukusniji od onog iz poslastičarnice!
Sada je pravo vreme da omiljenu poslasticu iz poslastičarnice napravite kod kuće.
Sastojci:
1 kg neoljuštenih ili 600 g očišćenih kestena
200 ml vode
50 ml ruma
15 ml arome vanile
70 g šećera
1 kesa šlaga
Priprema:
Kestene zasecite nožem oko 1 mm i stavite u šerpu. Dodajte vodu da pokrije sve. Malo posolite i kuvajte na srednjoj vatri. Kada provri, kuvajte još 20 minuta. Izvadite kestene, ostavite da se ohlade pa oljuštite. U šerpu sipajte 200 ml vode i dodajte šećer. Kuvajte na srednjoj vatri, povremeno mešajući. Kada se šećer rastopi, dodajte rum i aromu vanile i nastavite sa kuvanjem. Kada provri kuvajte još 5 minuta. Pustite da se tečnost ohladi. Kestene stavite u blender i sameljite ili to uradite na mašini za meso. Dodajte tečnost od šećera, ali pazite da smesa ne bude retka. Dobijeni pire procedite kroz cediljku u činiji i stavite u frižider 2 sata da se ohladi. Umutite šlag prema uputstvu sa kesice. Servirajte u činije za sladoled.
LIMUN BRAUNI SOČNIJI OD KLASIČNOG Gotov za 20 minuta, od sastojaka koje već imate
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa limunom ćete obožavati.
TIRAMISU KUGLICE Najlepši sitni kolači sa kafom, ukrasiće svaku slavsku trpezu
Ako volite tiramisu, ove kuglice ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA ŠLJIVAMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu sa šljivama ćete obožavati.
LIMUN KOLAČ SA KOKOSOM Mekan kao duša i sočan, a svaki zalogaj je raj za sladokusce
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, oduševiće i one izbirljive.
BAKA LJILJIN KOLAČ OD ŠLJIVA BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i sladak, ukusa koji priča priče
Ako volite voćne kolače, ovaj sa šljivama ćete obožavati.
Komentari (0)