NAJLEPŠA JESENJA POSLASTICA Domaći kesten pire sa šlagom, ukusniji od onog iz poslastičarnice!
Sada je pravo vreme da omiljenu poslasticu iz poslastičarnice napravite kod kuće.
Sastojci:
1 kg neoljuštenih ili 600 g očišćenih kestena
200 ml vode
50 ml ruma
15 ml arome vanile
70 g šećera
1 kesa šlaga
Priprema:
Kestene zasecite nožem oko 1 mm i stavite u šerpu. Dodajte vodu da pokrije sve. Malo posolite i kuvajte na srednjoj vatri. Kada provri, kuvajte još 20 minuta. Izvadite kestene, ostavite da se ohlade pa oljuštite. U šerpu sipajte 200 ml vode i dodajte šećer. Kuvajte na srednjoj vatri, povremeno mešajući. Kada se šećer rastopi, dodajte rum i aromu vanile i nastavite sa kuvanjem. Kada provri kuvajte još 5 minuta. Pustite da se tečnost ohladi. Kestene stavite u blender i sameljite ili to uradite na mašini za meso. Dodajte tečnost od šećera, ali pazite da smesa ne bude retka. Dobijeni pire procedite kroz cediljku u činiji i stavite u frižider 2 sata da se ohladi. Umutite šlag prema uputstvu sa kesice. Servirajte u činije za sladoled.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)