NAJLEPŠA JESENJA POSLASTICA Domaći kesten pire sa šlagom, ukusniji od onog iz poslastičarnice!
Sada je pravo vreme da omiljenu poslasticu iz poslastičarnice napravite kod kuće.
Sastojci:
1 kg neoljuštenih ili 600 g očišćenih kestena
200 ml vode
50 ml ruma
15 ml arome vanile
70 g šećera
1 kesa šlaga
Priprema:
Kestene zasecite nožem oko 1 mm i stavite u šerpu. Dodajte vodu da pokrije sve. Malo posolite i kuvajte na srednjoj vatri. Kada provri, kuvajte još 20 minuta. Izvadite kestene, ostavite da se ohlade pa oljuštite. U šerpu sipajte 200 ml vode i dodajte šećer. Kuvajte na srednjoj vatri, povremeno mešajući. Kada se šećer rastopi, dodajte rum i aromu vanile i nastavite sa kuvanjem. Kada provri kuvajte još 5 minuta. Pustite da se tečnost ohladi. Kestene stavite u blender i sameljite ili to uradite na mašini za meso. Dodajte tečnost od šećera, ali pazite da smesa ne bude retka. Dobijeni pire procedite kroz cediljku u činiji i stavite u frižider 2 sata da se ohladi. Umutite šlag prema uputstvu sa kesice. Servirajte u činije za sladoled.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)