TORTA SA POMORANDŽOM I BADEMOM Osvežavajuća poslastica bez brašna
Pomorandže i bademi daju čar ovoj torti. Lagana, osvežavajuća i aromatična.
Potrebno je
- 7 jaja
- 320 g šećera u prahu
- 3 pomorandže
- 120 g badema
- 1 kašika mrvica
- 1/2 dl mleka
- 150 g maslaca
Priprema
Penasto umutite jedno celo jaje i 3 žumanca sa 120 g šećera u prahu. Dodajte sok i koru od jedne pomorandže, 120 g oljuštenog i samlevenog badema, 1 kašiku mrvica i čvrst sneg od 3 belanca. Pecite u manjem kalupu, a nadevajte sutradan. Na pari skuvajte 3 cela jajeta sa 1/2 dl mleka, 200 g šećera u prahu, sokom i struganom korom od 2 pomorandže. Kuvajte uz stalno mešanje dok se masa ne zgusne. Posebno umutite 150 g maslaca, pa dodajte u prethodno pripremljen ohlađeni krem. Koru torte presecite na tri dela, premažite i sastavite. Istim nadevom premažite tortu i spolja i ukrasite ušećerenom korom od pomorandže.
IŠLERI Starinski kolačići po tradicionalnom receptu, kao izmišljeni za uživanje
Neodoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
ŠARLOTA SA JAGODAMA Raskošna poslastica u savršenom kremasto-voćnom spoju, pravi raj za sladokusce
Raspametiće i one izbirljive.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
Komentari (0)