TORTA SA POMORANDŽOM I BADEMOM Osvežavajuća poslastica bez brašna

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Pomorandže i bademi daju čar ovoj torti. Lagana, osvežavajuća i aromatična.

torta sa pomorandžom i bademima
Shutterstock

Potrebno je

 

  • 7 jaja
  • 320 g šećera u prahu
  • 3 pomorandže
  • 120 g badema
  • 1 kašika mrvica
  • 1/2 dl mleka
  • 150 g maslaca

 

Priprema

Penasto umutite jedno celo jaje i 3 žumanca sa 120 g šećera u prahu. Dodajte sok i koru od jedne pomorandže, 120 g oljuštenog i samlevenog badema, 1 kašiku mrvica i čvrst sneg od 3 belanca. Pecite u manjem kalupu, a nadevajte sutradan. Na pari skuvajte 3 cela jajeta sa 1/2 dl mleka, 200 g šećera u prahu, sokom i struganom korom od 2 pomorandže. Kuvajte uz stalno mešanje dok se masa ne zgusne. Posebno umutite 150 g maslaca, pa dodajte u prethodno pripremljen ohlađeni krem. Koru torte presecite na tri dela, premažite i sastavite. Istim nadevom premažite tortu i spolja i ukrasite ušećerenom korom od pomorandže.

Komentari (0)

Loading