MEKANE I SOČNE KROFNE IZ RERNE Prste da poližete, stavite odmah duplu meru
Napravite krofne iz rerne. Biće zdravije nego klasične, jer nema dubokog ulja. Biće vama lakše jer nema dugog stajanja uz šporet. Probajte i stalno ćete ovako da ih pravite.
Potrebno je
- 40 g svežeg kvasca
- 900 g oštrog brašna
- 4 cela jaja
- 300 ml jogurta
- 200 ml vode
- 150 gr šećera
- 150 g margarina
DODATNO
- 100 g mekog brašna za premazivanje i oblikovanje
- 150 g šećera da se uvaljaju krofnice
- 100 g margarina za premazivanje
Priprema
Razmutite kvasac u mlakoj vodi i stavite kašiku šećera. Sipajte u vanglu oštro brašno, jogurt, jaja, ostatak šećera, otopljen margarin i kvasac koji je odstajao par minuta. Testo sjedinite varjačom, tako da bude mekano i lepljivo. Ostavite testo da odstoji sat vremena, da se udvostruči. Kada testo naraste pospite sa mekim brašnom radnu površinu pa istresite testo i premesite lagano i polako. Opet pospite brašnom površinu i testo pa oklagijom razvucite na debljinu 1 - 1,5 cm. Vadite krofne čašom i slažite u pleh koji ste premazali drugim margarinom. Ostavite prostor između krofni zato što treba da narastu, pa vam zbog toga sve sigurno neće stati u jedan pleh. Prvu tepsiju sa krofnama ostavite da odstoji 15 minuta, pa uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni. Tek tada počinjete da vadite čašom drugu turu krofni, da vam ne bi prekisle ako ih budete vadili u isto vreme kad i prve. Stavite udvostručene krofne u zagrejanu rernu i pecite dok ne dobiju svetlo braon boju. Otopite, dok se krofne peku, ostatak margarina i čim izvadite iz rerne, krofnice odmah premažite i uvaljajte u šećer. Bon appetit !
Možda vas zanima:
KROFNE IZ RERNE Bez prženja u dubokom ulju, a mekane kao duša i vazdušaste
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
MINI KROFNICE IZ RERNE Vazdušaste, mnogo zdravije i ukusnije, a ne krše dijetu
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
PAMUK KROFNE IZ RERNE Mnogo zdravije i manje kalorične, a biće sveže i 7 dana
Mirisne i mekane kao duša.
KROFNE IZ RERNE SAVRŠENE ZA DIJETU Nisu masne, a mekane i vazdušaste
Mnogo zdravije, a podjednako ukusne.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)