MEKANE I SOČNE KROFNE IZ RERNE Prste da poližete, stavite odmah duplu meru
Napravite krofne iz rerne. Biće zdravije nego klasične, jer nema dubokog ulja. Biće vama lakše jer nema dugog stajanja uz šporet. Probajte i stalno ćete ovako da ih pravite.
Potrebno je
- 40 g svežeg kvasca
- 900 g oštrog brašna
- 4 cela jaja
- 300 ml jogurta
- 200 ml vode
- 150 gr šećera
- 150 g margarina
DODATNO
- 100 g mekog brašna za premazivanje i oblikovanje
- 150 g šećera da se uvaljaju krofnice
- 100 g margarina za premazivanje
Priprema
Razmutite kvasac u mlakoj vodi i stavite kašiku šećera. Sipajte u vanglu oštro brašno, jogurt, jaja, ostatak šećera, otopljen margarin i kvasac koji je odstajao par minuta. Testo sjedinite varjačom, tako da bude mekano i lepljivo. Ostavite testo da odstoji sat vremena, da se udvostruči. Kada testo naraste pospite sa mekim brašnom radnu površinu pa istresite testo i premesite lagano i polako. Opet pospite brašnom površinu i testo pa oklagijom razvucite na debljinu 1 - 1,5 cm. Vadite krofne čašom i slažite u pleh koji ste premazali drugim margarinom. Ostavite prostor između krofni zato što treba da narastu, pa vam zbog toga sve sigurno neće stati u jedan pleh. Prvu tepsiju sa krofnama ostavite da odstoji 15 minuta, pa uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni. Tek tada počinjete da vadite čašom drugu turu krofni, da vam ne bi prekisle ako ih budete vadili u isto vreme kad i prve. Stavite udvostručene krofne u zagrejanu rernu i pecite dok ne dobiju svetlo braon boju. Otopite, dok se krofne peku, ostatak margarina i čim izvadite iz rerne, krofnice odmah premažite i uvaljajte u šećer. Bon appetit !
Možda vas zanima:
KROFNE IZ RERNE Bez prženja u dubokom ulju, a mekane kao duša i vazdušaste
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
MINI KROFNICE IZ RERNE Vazdušaste, mnogo zdravije i ukusnije, a ne krše dijetu
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
PAMUK KROFNE IZ RERNE Mnogo zdravije i manje kalorične, a biće sveže i 7 dana
Mirisne i mekane kao duša.
KROFNE IZ RERNE SAVRŠENE ZA DIJETU Nisu masne, a mekane i vazdušaste
Mnogo zdravije, a podjednako ukusne.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)