ŠARLOTA TORTA Harmonija bogatog fila sa piškotama Donosimo vam originalan recept
Savršen spoj izdašnog fila i piškota sa voćem. Lako mogu da je naprave i potpuni početnici. Neodoljivog, kremastog ukusa.
Potrebno:
- 2 pakovanja piškota
- 3/4 l mleka
- 1 prašak za čokoladni puding
- 2 jaja
- 125 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 75g čokolade za kuvanje
- 75g seckanog badema
- 2 kašičice kafe, u prahu
- malo ruma
- 7 listova belog želatina
- 1/4 l slatke pavlake
- voće po izboru (banane, maline)
Priprema
Izmešajte prašak za puding sa žumancima i malo hladnog mleka. Preostalo mleko stavite da provri sa šećerom i vanilinim šećerom. U tom provrelom mleku sa šećerima otopite čokoladu. Zatim smesi dodajte izmešani puding i kratko prokuvajte. Želatin desetak minuta natopite u hladnu vodu. Zatim dodajte bademe, kafu u prahu i oceđeni želatin prethodnoj smesi. Onda umutite belanca u čvrsti šne i umešajte u kremu. Ostavite da se ohladi. Pre nego se masa spoji sa želatinom, dodajte čvrsto umućenu pavlaku. Tortu pravite u okruglom kalupu za torte. Stavite kalup na tacnu za tortu pa slažite piškote u krug. Ređajte tako dok ne potrošite sve piškote, pa preko stavite krem. Onda tako ponavljajte red piškota pa krem dok ne potrošite sav krem. Ostavite tortu da se stisne pa zatim pažljivo skinite obruč. Ukrasite Šarlotu voćem po izboru i umućenom pavlakom. Bon appetit !
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)