KUGLOF Rapsodija ukusa kojoj je nemoguće odoleti
Prelepo izgleda, neodoljivog je ukusa, a prilično je laka priprema. Odličan izbor za svečanu trpezu, veče u krugu porodice ili dočekivanje gostiju.
Potrebno je
- 4 jajeta
- 200 g šećera
- 200 ml mleka
- 200 ml ulja
- 250 g brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1 kašika kakao
- 100 g čokolada
Priprema
Prvo umutite šam od 4 belanca pa dodajte šećer. Odmah nastavite da mutite uz dodavanje jednog po jednog žumanca. Smesi sipajte mleko, ulje, prašak za pecivo i brašno i lagano sve sjedinite, pomoću žice za mućenje. Zatim podelite smesu na dva dela, te u jedan dodajte kakao. Namažite kalup za kuglof margarinom i posolite brašno. Sipajte u kalup naizmenično crnu pa belu smesu. Pecite kolač u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Posle 10 minuta smanjite na 150 stepeni i prekrijte kalup papirom, da ne izgori. Zatim pecite još 40 minuta. Na kraju ostavitie pečen kuglof 10 minuta da se prohladi, a zatim ga prevrnite na tanjir. Rastopite celu čokoladu sa 3 kašike ulja. Kuglof premažite čokoladom pa ga pospite šarenim mrvicama.
Možda vas zanima:
NEK' SE DECA ZAIGRAJU Šarenoliki kuglof ulepšaće vam nedelju
Idealan je da se spremi za vikend.
PRIPREMA ZA NAJRADOSNIJI PRAZNIK Kuglof sa šargarepom je neizostavni deo uskršnje trpeze
Deca će ga obožavati!
PRSTE DA POLIŽEŠ! Čokoladni kuglof postaće omiljen desert i vama i najmlađima
Samo je potrebna želja da se napravi.
NEODOLJIVE KEKS KUGLICE OD SAMO 3 SASTOJKA Tope se u ustima, a posne
Gotove začas, a nestaće sa stola odmah.
POSNA ROZEN TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a kao stvorena za uživanje
Ako volite klasičnu rozen tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju.
BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA NA "ČAŠE" Lagan i preukusan, pravi raj za sladokusce
Brzi i neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA ŽELE BONBONAMA Brza i nepečena poslastica koja vraća u dane detinjstva
Fenomenalna torta uspeće i potpunim početnicima.
MANASTIRSKI KOLAČ Jeftin desert skupog ukusa idealan za dane strogog posta
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)