ŽITO TORTA POSNA NA VODI Preukusna, med joj daje slatkoću
Napravite tortu sa žitom i orasima. Čarobno je slatka, bogatog fila, a posna na vodi. Poslužite je za slavsku trpezu i obradujte vaše goste.

Potrebno je
Možda vas zanima:

ŽITO TORTA Drugačija poslastica koja pomera granice dobrog ukusa, a pogodna i za dane strogog posta
Pravi se od jednostavnih sastojaka, a ukrasiće i najsvečaniju trpezu.

ŽITO TORTA Pomeriće vam pamet koliko je dobra, a topi se u ustima
Fenomenalna poslastica oboriće s nogu i one izbirljive.

ŽITO TORTA POSNA NA VODI Očaravajuća poslastica kao osmišljena za uživanje
Ako postite na vodi a jede vam se nešto slatko, imamo predlog za vas. Napravite ovu fenomenalnu tortu i uživajte u svakom zalogaju.

ŽITO TORTA Zaboravljena poslastica iz bakine kuhinje, nekada je bila redovni deo slavske trpeze, jednostavno se pravi
Puna je oraha a šmek joj daje muskantni oraščić. Kada je jednom probate, redovno ćete da je pravite.
Za koru
- 250 g meda
- 200 ml piva
- 200 g šećera
- 300 g brašna
- 1 kašičica sode bikarbone
Za fil
- 300 g oraha
- 300 g šećera
- 200 ml vode
- 150 g mlevenog žita
- 1 kesica vanilin šećera
Za dekoraciju
- orasi
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Onda prvo pomešajte brašno, šećer, med i sodu bikarbonu, pa sipajte pivo. Dobro sve sjedinite. Preručite smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Sačekajte pa ohlađenu koru isecite na 4 jednaka dela. Onda sipajte žito u posudu, pa prelijte vrelom vodom. Ostavite bar 2-3 sata pa procedite. Zatim u žito dodajte novu vodu i skuvajte ga. Opet ga ocedite pa izblendajte. Pomešajte u drugoj šerpi šećer i vodu, pa kada krene da vri dodajte žito i kuvajte kratko, uz neprestano mešanje. Dodajte orahe i vanilin šećer. Dobro promešajte. Onda sledi ređanje torte. Prvo koru premažite vrućim filom, pa stavite drugu, opet premažite, pa stavite treću, četvrtu koru. Na kraju, celu tortu premažite filom. Dekorišite seckanim i krupnim orasima.

KOKOS ROLAT Mirisni desert koji budi uspomene sa letovanja, po receptu koji morate da probate
Sočan i lagan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

DIJETALNO -POSNI PUDING Čokoladno savršenstvo koje će da vam ulepša radnu nedelju
Gotov za tili čas, a topi se u ustima.

NEODOLJIVA TORTICA OD LIMUNA Uživajte u mirisu koji će ispuniti vaš dom
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, ukusa za pamćenje.

NEODOLJIVE ČOKO KOCKE Posni kolač mekan kao duša, a uspeva i početnicima
Slatke i kremaste, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

EGIPATSKI KOLAČ Desert sa medom i bademom koji se topi u ustima
Drugačiji i ukusan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)